Vijf dingen die we missen aan Californië

Vijf dingen die we missen aan Californië

door Charlotte de Vries

De ene keer laat je portemonnee je in de steek, de andere keer ligt de wereld overhoop door het coronavirus. Wat we bedoelen te zeggen is: Californië ligt niet áltijd aan je voeten. Soms moet je de heimwee stillen met de foto’s en herinneringen die je hebt.

Ook wij dromen soms uren weg bij die ene hike door het Yosemite National Park of dat ene restaurantje in San Francisco. Dan pakken we onze zorgvuldig gemaakte fotoalbums erbij en rakelen we onze spannendste reisverhalen op. Zulke gesprekken eindigen vaak met een aantal dingen die we missen aan Californië. En die delen we graag met jullie. Gedeelde smart is halve smart, zeggen wij altijd maar!

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 258 reizen naar Amerika

1. Al die verschillende typetjes op straat

Gepensioneerde Amerikaanse toeristen met Hawaii-overhemden en sandalen. Cowgirls. Hippies uit de flowerpowertijd. Punks. Surfers die hun zongebleekte lokken met bruine handen naar achter kammen. Insta-chicks. Dragqueens. Politiemannen op segways en een donut in de hand.

In Californië kijken mensen nauwelijks meer op van zulke ‘typetjes’. Wij wel. And we love it. Terwijl we in Nederland het ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’-principe hanteren, is ‘be yourself’ eerder het motto van de Amerikanen. En daar komt, vooral in open-minded Californië, lekker veel extravagance bij kijken.

2. Het Amerikaanse ‘niks is te gek’-gevoel

In Californië is niks te gek of te luxe. Alles wat je in de categorie ‘comfort’ zou kunnen verzinnen, bestaat. Dikke auto’s, ’s werelds duurste villa’s, maaltijden waar je een heel weeshuis mee kan voeren, een ‘wedding drive-thru’, extra grote bekers (zodat je minder vaak naar het refill-aparaat hoeft te lopen), een Starbucks in het hart van Yosemite, kingsize bedden, winkelcentra vol outletwinkels... Je komt altijd en overal aan je trekken. Lang leve de consumptiemaatschappij.

3. Wijnen, wijnen, wijnen!

Die Californische wijn is een stuk lekkerder dan je waarschijnlijk had gedacht. Napa Valley zit er vol mee, maar die streek is ook vrij toeristisch. Sanoma County vinden wij een leuker alternatief. Je proeft er wijnen bij kleinschalige wijnboerderijen. Oeh, wat missen we die! De prijzen alleen wat minder.

4. De mooiste natuurparken van Amerika binnen handbereik

Redwood, Yosemite, Sequoia, Kings Canyon, Death Valley, Lake Tahoe, Big Sur... Een aantal nationale iconen liggen in Californië. En het leuke is: elk natuurpark heeft iets totaal anders te bieden. Van de hoogste boomsoort tot de heetste woestijn ter wereld.

Zulke spectaculaire natuurgebieden brengen natuurlijk een hoop wilde dieren met zich mee. We hebben werkelijk álles gezien. Bruine beren, herten, walvissen, hagedissen, zeeolifanten, eekhoorns met overgewicht... Ja, werkelijk alles.

5. Roadtrips waar je in Nederland alleen van kunt dromen

Californië is dé roadtripstaat van Amerika. Ruime wegen, bruisende steden, diverse natuurgebieden, lekkere wijn, een ongekende kustlijn. Het beginpunt van Highway 1, het eindpunt van Route 66. Talloze drive-thru’s. Motelletjes langs de kant van de weg. Wat wil je nou nog meer? Ja, de mogelijkheid om naar Californië te reizen, natuurlijk.

Heb jij ook zo’n heimwee naar Californië? Verlekker jezelf met de leukste aanbiedingen voor een rondreis door Californië!

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors