Tijd en tijdsverschil California

Tijd en tijdsverschil California

California ligt aan de westkust van de Verenigde Staten en bevindt zich daarmee in de zogenaamde Pacific Standard Time zone (UTC -8), ook wel tijdzone PST genoemd. Dit geldt ook voor de steden Los Angeles en San Francisco.

Tijdsverschil met Nederland: -9 uur

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 260 reizen naar Amerika

De staat ligt zo'n 8.718 kilometer van Nederland vandaan. De vliegtijd bedraagd circa 11 uur. Als je een rechte lijn zou trekken tussen California en Nederland en met 100 kilometer per uur erheen zou rijden, dan zou je er ruim 87 uur over doen. Dat wordt echter vrij lastig aangezien er een flink stuk zee tussen zit.

De tijd in California

Omdat de staat zich in tijdzone UTC-8 bevindt, is er een achterstrand van 8 uur op de standaardtijd (UTC). Dit geldt ook voor de steden Los Angeles en San Francisco. Op de tweede zondag van de maand maart gaat de zomertijd in. Dan wordt het verschil met de standaardtijd kleiner, namelijk zeven uur. De tijdzone wordt dan aangeduid als UTC -7.

Tijdverschil California - Nederland

Nederland bevindt zich standaard in de tijdzone UTC +1. Het is hier dus 1 uur vroeger dan de standaardtijd. Normaal gezien is er dus een tijdsverschil van 9 uur. In de zomer gaat de tijd een uur vooruit en komen we in de tijdzone UTC+2. Het tijdsverschil is dan nog steeds 9 uur, aangezien de VS ook de zomertijd hanteert.

Hoe laat is het in California?

Tijdens het omschakelen van de winter- en zomertijd kan er tijdelijk een afwijkend tijdsverschil ontstaan. Dit komt door het feit dat de zomertijd van de VS 2 weken eerder wordt ingesteld, en de wintertijd 1 week later. Hierdoor ontstaat er jaarlijks in een periode van circa 3 weken een afwijkend tijdsverschil van geen 9, maar 8 uur. Om precies te weten hoe laat het is, kun je altijd onze wereldklok raadplegen.

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors