Kunstenaar maakt minihuizen voor daklozen

Kunstenaar maakt minihuizen voor daklozen

door Priscilla Nooijen

25 april 2016

Kunstenaar Gregory Kloehn uit Oakland probeert op geheel eigen wijze een einde te maken aan het daklozenprobleem in Amerika. Hij bouwt minihuizen voor daklozen, zodat ze niet meer op straat hoeven te slapen.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 260 reizen naar Amerika

Amerika kampt met een enorm daklozenprobleem en de opvangcentra die er zijn, kunnen dit niet verhelpen. Ze zijn ruim overbevolkt en als gevolg hiervan eindigen veel daklozen weer op straat. Kloehn maakt er zijn missie van deze mensen door middel van de kleine huizen trend ook van een dak boven hun hoofd te voorzien. De huisjes zijn net ruim genoeg om in te slapen en spullen in te bewaren, maar voor daklozen is dit al een hele luxe.

Doel

Kloehn denkt dat daklozen door het hebben van een permanent en stabiel thuis beter met hun problemen om kunnen gaan en daardoor hun leven kunnen verbeteren. Volgens de 43-jarige kunstenaar zijn diepe en complexe problemen makkelijker op te lossen als je een plek hebt om te slapen.

Kleine moeite

Om de kleine huizen te bouwen, gebruikt Kloehn illegaal gedumpte spullen van de straat, zoals auto-onderdelen, hout en multiplex. Het in elkaar zetten van één huisje kost de kunstenaar minder dan honderd dollar. Het bouwen van deze minihuizen is daarmee een goedkope manier om daklozen van een veilige slaapplek te voorzien.

Bezittingen

De kleine huizen bieden niet alleen een slaapplek, maar spelen ook in op een dominant probleem in Oakland. De Wet van Openbare Veiligheid vereist dat de straten regelmatig schoon geveegd worden, met als resultaat dat bezittingen van daklozen verdwijnen of vernietigd worden.

Benieuwd hoe de huizen eruitzien? Bekijk de video hieronder.

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors