Top 6 raarste drive-thru’s die je niet mag missen tijdens je rondreis door California

Top 6 raarste drive-thru’s die je niet mag missen tijdens je rondreis door California

door Frederieke Jansen

Amerikanen zijn vreemd volk. Hun liefde voor fastfood, hun vreemde wetten, de immense porties voedsel en hun Amerikaans nationalisme, daar kunnen wij als Europeanen niet bij. Je kijkt vast niet vreemd op als je tijdens je roadtrip in California een enorme variatie aan drive-thru’s tegenkomt.

Zo rijd je zomaar door een boom of kom je terecht bij een emergency room drive-thru. In deze top vijf laten we je de merkwaardigste drive-thru’s zien die je niet wil missen tijdens je vakantie in California.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 279 reizen naar Amerika

6. Shrine Drive-Thru tree

Wil je door de natuur rijden? In dorp Myers Flat ervaar je dit wel heel letterlijk! In het Redwood National Park, vlakbij het dorp, rijd je door de stam van de enorme Shrine Tree heen. Deze boom is 84 meter hoog, ongeveer zes diameter dik en al vijfduizend jaar oud. En geloof het of niet, deze drive-thru is volledig gecreëerd door moeder natuur zelf. 

5. Funeral Parlor Drive-Thru

Begrafenissen zijn geen leuke dagbestedingen. Daarnaast hebben begraafplaatsen meestal iets engs en spookachtigs over zich hangen. Gelukkig hoef je voor dit laatste niet bang te zijn bij de Robert L. Adams Mortuary in Los Angeles. Hier blijven bezoekers namelijk gewoon in de auto zitten tijdens begrafenissen. De overleden persoon wordt in een doodskist opgesteld achter glas en de familie, vrienden en kennissen rijden langs om hun respect te tonen. 

Dit toch wel beetje 'koude' idee is ontstaan om massabegrafenissen te dienen en schijnt vooral aan te slaan bij begrafenissen van bekende mensen. Een begraafplaats bezoeken lijkt misschien een beetje vreemd tijdens je vakantie in California. Maar via deze drive-thru ervaar je de Amerikaanse  cultuur wel op een hele bijzondere manier!

4. Drive-Thru Liqour Stores 

"Do not drink and drive! Dat wordt de Amerikanen wel lastig gemaakt. Want geloof het of niet, ze hebben zelfs drive-thru liquor stores. Prima als je niet gaat drinken achter het stuur zou je denken. Tóch is het niet altijd even verantwoord.

Zo rijd je in Louisiana je door een drive-thru bar en bestel je vanuit je auto een wodka-redbull of een mojito. De bartenders plakken wel een stukje tape over de opening van het drankje om de ‘open container law’ te omzeilen. Het is namelijk verboden om met geopende flessen drank te rijden, dat dan gelukkig nog wel. Maar de bar is wel zo aardig om er een rietje bij te geven..."

3. The Emergency Room Drive-Thru, Stanford Hospital 

 

Gelukkig hebben de Amerikanen iets héél slims bedacht voor onder andere verkeersongelukken door alcoholinvloeden: de Stanford Hospital Emergency Room Drive-Thru, in Stanford. Hier worden patiënten wanneer mogelijk ter plekke op de parkeerplaats verzorgd. 

Deze drive-thru kwam voort uit een tijdelijke maatregel om de SARS-epidemie in 2004 te bestrijden. De ziekenhuisbezoeken werden toen met meer dan tweederde van een normaal ziekenhuis bezoek verkort. Het bleek dus erg productief te zijn. Toch best een geniaal idee van die Amerikanen.

2. Biecht Drive-Thru 

Tijdens je roadtrip de kerkdienst gemist? Dat kan natuurlijk niet in een land waar het Christendom zo’n grote rol speelt. Doe even een schietgebedje. Of biecht je zonden op bij het drive-thru-biechthokje van The Main Place Christian Fellowship langs de weg in de suburbs van Los Angeles. Je hoeft alleen maar je autoraampje open te draaien. Gratis en voor niets neemt een pastoor je biecht af. Je krijgt zelfs een flesje water, bloemen en een bijbel toe. 

1. The Wedding Drive-Thru

Je roadtrip memorabel afsluiten? Dat doe je bij de Say I do Wedding Drive-Thru. Zoals je misschien al raadt, staat dit kapelletje niet in California. Maar omdat deze eigenlijk echt niet in het rijtje van vreemde drive-thru's mag ontbreken, hebben we hem toch opgenomen. 

Waar je dan wel moet zijn? Vegas baby! Duik nog even extra diep in de wereld van de extravagante Amerikaan. Binnen vijf minuten trouw je tegen een kleine donatie. Rijd door de liefdestunnel, parkeer je auto naast het raampje, luister naar de trouwambtenaar en herhaal zijn of haar woorden. Zijn de ringen om de vingers? Dan kom je in ieder geval heel anders thuis dan dat je wegging.

Heb jij zin gekregen om opzoek te gaan naar deze gekke drive thru's? Bekijk dan hier alle rondreizen naar California!

Fotocredits: Hillary H. | Mingo.nl | Turkeychik | Bigweasel 

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors