Wat doe jij het liefst uit deze Amerika-bucketlist van 2022?

Wat doe jij het liefst uit deze Amerika-bucketlist van 2022?

door Charlotte de Vries

Van 2021 nemen we graag afscheid. Misschien had jij, net als velen van ons, een prachtige rondreis door Amerika op de planning staan, maar gooide corona roet door het eten. Niet getreurd! Vol goede moed gaan we 2022 in. En we hebben alvast een bucketlist voor je samengesteld. Dit jaar viert Amerika namelijk een aantal mijlpalen en die laten we natuurlijk niet zomaar aan ons voorbijgaan...

10. Kerstmis vieren in New York

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 280 reizen naar Amerika

Voor de meesten kwam de decemberlockdown van 2021 compleet uit de lucht vallen. Van het één op het andere moment konden we geen kerstinkopen meer doen en werd ons nieuwjaarsfeest verkleind, zo niet afgelast. Dat overkomt ons in 2022 niet nog een keer. 

Desnoods pak je het vliegtuig naar New York City, als de maatregelen het toelaten, en vier je dáár kerst. Ga schaatsen bij Rockefeller Center, struinen op de kerstmarkten van Manhattan en aftellen tot (en hopen op) een coronavrij 2023 op Times Square.

9. Honderden luchtballonnen zien in Albuquerque


Je hebt vast weleens filmpjes gezien van een schitterend woestijnlandschap waar ongelofelijk veel fel gekleurde luchtballonnen doorheen zweven. Dat is het Albuquerque International Balloon Fiesta. Ieder jaar stijgen er in de grootste stad van New Mexico wel 500 luchtballonnen op. Het is een magisch evenement dat je écht een keer wil bijwonen. In oktober 2022 gaat het volgende festival van start. Ook fijn: alles is buiten, dus corona-proof.

8. Walvissen spotten langs de westkust

De eerste keer dat je een walvis in het echt ziet is een moment dat je nooit zal vergeten. Je voelt je opeens heel nietig naast zo’n enorm zeezoogdier. Vooral wanneer de beesten omhoog schieten en met een enorme klap weer op het water vallen. Wat een spektakel!

Waar je de walvissen het beste kunt spotten in Amerika? Californië, Washington, Hawaii: de gehele westkust is geliefd door walvissen. In de meeste staten zie je ze er in het laatste kwartaal van het jaar. Check altijd even wanneer het walvissenseizoen is op jouw bestemming.

7. Halloween vieren in New Orleans

New Orleans staat bekend om het gigantische feest van Mardi Gras. Het festival en de wereldberoemde optocht gingen in 2021 alleen niet door vanwege de coronamaatregelen. Voor het geval dat het festijn weer wordt afgelast in 2022, dan pakken de stadsbewoners nog altijd flink uit met Halloween. Misschien niet met een feestje, maar wel met extravagante versieringen. Hele huizen worden omgetoverd tot spookhuizen die je vanaf de straat kunt bewonderen.

6. De Pacific Crest Trail aangaan (of een deel ervan)

Heb je weleens van de Pacific Crest Trail gehoord? Dit wereldberoemde pad loopt helemaal van Zuid-Californië tot Noord-Washington. Zo ver wij weten, staat deze 4.286 kilometer lange route op de bucketlist van alle fanatieke wandelaars.

Het pad doorkruist maar liefst 25 nationale bossen en 7 nationale parken. Waanzinnig! Je doet er alleen wel een maand of drie over. Als je het wat rustiger aan wil doen, bewandel je gewoon een deel ervan.

5. Naar het Anza-Borrego Desert State Park tijdens de ‘super bloom’

De Amerikanen kunnen het ook zo heerlijk verwoorden: wie wil een super bloom nou niet meemaken? Maar wat het inhoudt?

De super bloom vindt plaats tussen februari en april, en tovert de Californische landschappen om tot gigantische bloemenzeeën. Het Anza-Borrego Desert State Park vinden wij een van de mooiste plekken om de natuur op deze manier in werking te zien. Zodra je hier aankomt word je overspoeld door een fel gekleurd tapijt van lelies van de woestijn, paarse verbena en gele woestijnzonnebloemen.

4. Orlando viert het 50-jarige bestaan van het Walt Disney World Resort

Niet alleen het nieuwe vliegveld van Orlando opent in 2022, de stad viert het 50e jubileum van het Walt Disney World Resort! In het park staan allerlei festiviteiten gepland vanaf 2022 tot en met de lente van 2023. Denk aan lichtshows, standbeelden die uit de doeken worden gedaan en meer rondwandelende Disneyfiguren dan ooit. Hopelijk gooit corona dit jaar geen roet in het eten.

3. Ontsnap naar het tropische paradijs Maui

Droom je al weg bij al die leuke festiviteiten en schitterende bestemmingen? We gaan je nog een beetje pesten. Of juist een beetje moed inpraten. Als je de lockdown namelijk helemaal zat bent, kan je altijd nog dagdromen over Maui. Dit tropische eiland in Hawaii is dankzij de weelderige bergen en prachtige stranden een favoriet onder Amerikaanse reizigers. Ga er een keertje heen, al is het in je hoofd, om even te ontsnappen aan ons kikkerlandje.

2. Formule 1 kijken in Miami

Miami is dankzij de witte stranden, gezellige strandtentjes, kunstscene en musea een hotspot voor reizigers. Maar in mei staat er wel iets heel bijzonders op het programma. Dan is Miami de plek waar de volgende Formule 1 Grand Prix gaat plaatsvinden. Dus, Max Verstappen-liefhebbers opgelet: boek alvast je vliegticket naar Miami.

1. Yellowstone viert zijn 150ste verjaardag!

Het alleroudste nationale park van Amerika bestaat in 2022 maar liefst 150 jaar! En dat wordt groots gevierd. Niet alleen zorgen de vele geisers, grizzlyberen en bizons voor een feest: een grote kunstexpositie, verschillende markten en andere evenementen versieren het park in 2022. Houdt de Facebookpagina van Yellowstone in de gaten voor de laatste updates.

Kan je niet wachten om op rondreis door Amerika te gaan? Ga dan snel naar het reisaanbod!

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors