Top 4 leukste plekken om Halloween te vieren

Top 4 leukste plekken om Halloween te vieren

door Suzanne Rijnja

Zodra het oktober is, begint het bij veel Amerikanen te kriebelen. De Amerikaanse supermarkten liggen weer vol trick-or-treat-snoep, er wordt gebrainstormd over de állerengste outfits van het jaar en ineens is het oké dat er heel veel spinnenwebben door je huis hangen. Het is Halloween, time to get spooky!

Als je in oktober op vakantie in Amerika bent, kan je het allemaal meemaken. Wandel door buurten die in één groot spookhuis veranderen of maak van een pompoen een enge lantaarn. En tel af tot het griezelen echt begint op 31 oktober.  

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 249 reizen naar Amerika

Dus heb je zin in een feestje tijdens je rondreis door Amerika? Of wil je de stuipen op het lijf gejaagd worden door spoken, heksen en andere engerds? Wij verklappen de vier leukste plekken om Halloween te vieren in Amerika!

4. Los Angeles – California

Ahhh! Ineens staat er een zombie voor je neus. Met knikkende knieën verdwaal je in een doolhof vol vampieren, heksen en andere monsters. Want tijdens de Halloween Horror Nights verandert de Hollywood-wereld van de Universal Studios bij Los Angeles in een ware nachtmerrie. 

Je waant je in de wereld van Saw, The Shining, Chucky, The Walking Dead en andere horrorverhalen. Voel de rillingen over je rug lopen tijdens shows, gil zo hard als je kan in de achtbaan en probeer de spookhuizen te overleven. Durf jij het aan?

3. New Orleans – Louisiana

Zijn de Halloween Horror Nights je iets te spannend? Dan kan je er ook voor kiezen om richting The City of Voodoo te reizen. Leer de geschiedenis achter deze voodoopraktijken in een van de winkeltjes in het Franse kwartier. We zijn in New Orleans en volgens sommigen spookt het hier…  

En dat wordt gevierd! Doe mee met de feestgangers en wacht tot de Krewe of Boo voorbijkomt, de officiële Halloweenparade van New Orleans. Zie karren met de grootste papier-maché creaties voor je neus langsrijden en dans op de jazzmuziek gespeeld door muzikale skeletten. Hierna dans je de nacht in met alle griezels om je heen.

2. Salem – Massachusetts

Van de City of Voodoo reizen we verder. Pak snel je bezem, want we gaan naar de The City of Witches, oftewel Salem. Hoewel deze plaats boven Boston bekend staat om de heksenvervolging in 1692, kan je tegenwoordig veilig over straat zonder je een hoedje te schrikken. En dit doe je niet alleen, elk jaar in oktober trekken de evenementen een massa mensen aan.

Wandel over verlaten begraafplaatsen en door de straten vol verklede tovenaars en heksen tijdens een van de griezeltours door de stad. Scoor een angstwekkende souvenir na je bezoek aan het Salem Witch Museum. Of voel de kriebels in je buik in de zweefmolen van het Haunted Happenings Carnival op Derby Street. 

1. New York City – New York

New York pakt graag groots uit, dus ook Halloween wordt uitgebreid gevierd. Dans tot diep in de nacht op de Halloweenfeestjes, of laat je de stuipen op het lijf jagen tijdens de Blackout. In dit spookhuis word je achterna gezeten door angstaanjagende acteurs. Dit is alleen voor de échte daredevils: het schijnt een van de engste spookhuiservaringen van Amerika te zijn. 

Liever een vrolijkere Halloween? Ga dan naar de Village Halloween Parade in Manhattan. Trek je Halloweenkostuum aan, want ook jij mag meelopen! Wandel door New York in een optocht vol poppen, muzikanten, dansers en artiesten. 

Wil jij ook eens écht Halloween vieren? Bekijk dan alle rondreizen door Amerika

Fotocredits: Elio Yañez | Beadmobile | Amy Meredith | John St John

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors