Overseas Highway Jouw vakantie naar Amerika begint hier!

Overseas Highway

door Nena van Bakel

Rijd via de eindeloze, betonnen bruggen en verhoogde wegen over de Florida Keys, een eilandengroep beïnvloed door zowel Cuba als Miami. Overal om je heen zie je water, maar dat is in dit geval absoluut geen straf. Je staart met gemak uren naar de lichtblauwe horizon en de turquoise tot diepgroen gekleurde zee langs de Overseas Highway. En zo heb je alle tijd om prachtige plaatjes te schieten op deze rondreis door Amerika.

De Overseas Highway, ook wel de snelweg naar zee genoemd, is een 205 kilometer lange snelweg die het vasteland van Florida met Key West verbindt. Begin in Key Largo en ontdek in een paar dagen de verschillende eilanden van Florida tot je uitkomt bij het eindpunt Key West. Deze rondreis door Amerika moet je eens in je leven hebben gemaakt!

ZELF NAAR Overseas Highway?

Bekijk alle 11 reizen naar Overseas Highway

Bezienswaardigheden langs de Overseas Highway

Meteen aan het begin van de Overseas Highway kom je aan bij het eerste eiland: Key Largo. Vanaf de snelweg valt hier niet veel te zien, daarvoor moet je Key Largo zelf op. En hoewel het hier redelijk toeristisch is en dit eerste eiland van de Keys geen verbluffende uitzichten op zee biedt, bevindt zich hier wel het enige levende koraalrif van de Verenigde Staten. Ga duiken bij het John Pennekamp Coral Reef State Park, het eerste onderwaterpark van Amerika!

Na volop snorkelen en duiken, rijd je over de Overseas Highway door naar Islamorada. Een samenstelling van meerdere eilanden en ook wel 'The Sportfishing Capital of the World' genoemd. Met een boot bezoek je twee in de zee liggende parels: Indian Key Historic State Park en Lignumvitae Key Botanical State Park. Op deze geïsoleerde eilandjes vind je negentiende- en twintigste-eeuwse nederzettingen en wandel je door tropische bossen en vochtige mangroves.

Next stop is Marathon, waar je onderweg naartoe eindeloos de verte in staart over de felblauwe zee. Bezoek de leuke jachthaven vol kreeftenboten en bewonder de grote monsterlijke vissen en kreeften die hier gevangen worden.

Na het verlaten van Marathon, kom je aan bij de beroemde en beruchte ellenlange Seven Mile Bridge. Hier maak je aan het begin foto's van de warme oranje zonsopgang- of ondergang, waarna je in het verplichte slakkentempo de brug over rijdt.

Na deze beleving kom je aan bij de Lower Keys: het laatste deel van je rondreis. Rust hier uit op verlaten stranden voor je doorreist naar het drukkere Key West. Zin in wat meer luxe? Bezoek dan Little Palm Island, een privé-eiland waar je verblijft in een van de overdadige huisjes met rieten daken en perfect gestroomlijnde privézwembaden.

Niet voor niets heb je al die lange bruggen getrotseerd: last best is bij de Florida Keys zeker van toepassing. Aangekomen in Key West voel je meteen de ontspannen en ongedwongen sfeer die hier heerst. In dit deel van Florida werkt niemand van negen tot vijf en zijn fietsen het favoriete vervoersmiddel.

De relaxte sfeer op dit eiland trekt veel artiesten, afvalligen en ruimdenkende mensen die hier genieten van de zon, meer dan een beetje drank drinken en snorkelen in het kristalheldere water. Bezoek ook zeker Old Town: het westelijke einde van het eiland en het hart van actie, herbergen, eetgelegenheden en luidruchtige bars.

Beste reistijd

Bezoek de Florida Keys tussen november en april. Bang zijn voor koud weer is niet nodig, maar op de tropische stormen en orkanen in de zomermaanden juli en augustus zit niemand te wachten. En al helemaal niet wanneer je over één lange brug over zee rijdt.

Hoewel veel mensen vaak in een dag over alle bruggen naar het einde rijden, en soms meteen weer terug, valt er meer te beleven op deze route dan je denkt. Trek er wat meer tijd voor uit dan gemiddeld en bezoek de verschillende dorpjes onderweg.

Routebeschrijving

Aangezien je op geen andere manier bij Key West komt dan via de Overseas Highway, ook wel Highway 1 genoemd, begint je roadtrip sowieso aan de kant van Key Largo. Het mooie hieraan is dat je deze trip heen en terug maakt. Bang dat je iets hebt gemist? Dan heb je altijd de terugweg nog!

Daarnaast is het onmogelijk om te verdwalen op deze snelweg. Het enige waar jij je druk over hoeft te maken is dat de oogverblindende zee je aandacht niet afleidt van de weg. Draai de raampjes over, luister naar vrolijke salsamuziek op de radio en zet je zonnebril op. Het leven is goed in de Sunshine State.

Wil jij ook op rondreis door de zonnigste staat van Amerika? Bekijk hier de beste reizen door Florida!

Fotocredits: Greg Grimes | Cayobo | Dan Gray | Wilhelm Rosenkranz

Reizen Overseas Highway

Meer Overseas Highway

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors