Naples

Naples

door Anne Sophie Mosterd

Wit zand, wuivende palmbomen, kleurrijke huizen en talloze pelikanen. In de kustplaats Naples vind je een ultieme strandsetting en een gezellige winkelstraat. Je bent in no-time in de Everglades en spot dolfijnen bij de pier.

Vanuit Miami ben je in ongeveer twee uur in het stadje Naples, dat aan westkust van Florida ligt. In 1880 werd dit kustplaatsje door John Stuart Williams en zijn partner Walter N. Haldeman gesticht. De twee vernoemden de stad naar de plaats Naples in Italië, vanwege de vergelijkbare baai en het zonnige klimaat. Wat begon als een kleine plaats, is inmiddels uitgegroeid tot een stad met bijna 22.000 inwoners.

ZELF NAAR Naples?

Bekijk alle 11 reizen naar Naples

Weer Naples Florida

Naples kent warme temperaturen en een aangenaam klimaat. In de zomer is de lucht vochtig, waardoor er kans is op een regenbui. Deze buien vallen vaak rond de avond en zijn van korte duur. In de winter is het daarentegen vaak droog. Veel toeristen komen dan naar de kustplaats om te overwinteren.

Het gunstige klimaat maakt Naples de ideale plek voor zonaanbidders. De stranden zijn zelfs zo mooi dat de kust van Naples samen met Marco Island 'Paradise Coast' wordt genoemd. Uitgestrekte witte zandvlakten en helder zeewater met een aangename temperatuur vormen het decor.

Bezienswaardigheden Naples

De iconische pier van Naples is een belangrijke bezienswaardigheid van de stad. De pier is gelegen in de Mexicaanse Golf en is een geliefde plek onder vissers. Je hebt er geen vergunning nodig en er zijn een hoop vissen die bijten. Daarnaast is het een ideale plek om dolfijnen te spotten. Dankzij de vele vissers zwemmen deze dieren rondjes om de pier, waardoor je ze van dichtbij bewondert.

De bekendste winkelstraat van Naples is 5th Avenue South. Deze straat is behoorlijk groen door de vele palmbomen. Het is nooit chaotisch op straat en het is er vrijwel altijd warm, waardoor er een ontspannen sfeer hangt. Kleurrijke panden met boetiekjes, galerijen, cafés, restaurantjes en delicatesse shops is wat je er vindt.

In de avond leeft de stad verder. Het hele door jaar worden er theatervoorstellingen gehouden. In de restaurantjes, bistro's en cafeetjes vinden er goochelshows, muziekoptredens en cabaretvoorstellingen plaats.

Everglades

Naples vormt de perfecte uitvalsbasis voor een dagtocht naar de Everglades. Dit bekende nationale park ligt op minder dan een uur rijden van het centrum van de stad af.

De Everglades is een subtropische moerasgebied dat bestaat uit ruim zesduizend vierkante kilometer. Veel wildleven huisvest zich hier. Zo loopt de floridapanter er rond en leven er verschillende soorten slangen zoals de diamondback ratelslang, de grootste ratelslang ter wereld. Daarnaast is het een walhalla voor vogelliefhebbers. De warme, ondiepe en uitgestrekte wateren bij de Everglades trekken veel vogels aan, in totaal meer dan 360 verschillende soorten.

Vanuit Naples heb je de mogelijkheid de gebieden met een airboat te ontdekken. Deze boot heeft een gigantische motor aan de achterzijde en schiet met een hoge snelheid tussen het moeras door, waar je een grote kans hebt om krokodillen en alligators te spotten.

Reizen Naples

Meer Naples

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors