Biscayne National Park

Biscayne National Park

door Nina Bergh

Hou jij van snorkelen, duiken en tropische wateren? Dan ben je in Biscayne National Park aan het juiste adres. Het park ligt op een steenworp afstand van Miami en is ideaal voor watersportliefhebbers, vogelspotters en dobberaars.

Het natuurpark in Florida bestaat voor het grootste deel uit water. De smalle kuststrook is bedekt met ondoordringbaar mangrovebos. Verder van het vasteland liggen tropische eilandjes. De eilandjes en het mangrovebos worden gescheiden door Biscayne Bay en het derde grootste koraalrif ter wereld.

ZELF NAAR Florida?

Bekijk alle 52 reizen naar Florida

Biscayne Bay

Bij Biscayne Bay heb je dus echt een spectaculair uitzicht! Door de mix van zoet en zout water is een plateau ontstaan. Tussen het weelderige zeegras dat hier op de bodem groeit leven mosselen en andere schelpdieren.

Een deel van de zeebodem bestaat uit 'hardbottom', een soort onderwaterwoestijn waar planten moeilijk gedijen omdat de grond onvast is. Ga je hier snorkelen dan zie je vooral algen, sponzen en koraal.

Elliot Key

Erg indrukwekkend is de omgeving van de eilanden in het nationale park. Elliot Key is het grootste eiland en is een van de eerste eilanden van de Keys. De eilandengroep wordt omringd door helblauw water. Aan de kust groeien mangrovebossen. Meer landinwaarts kom je mahoniebomen tegen.

Wildlife is ruim vertegenwoordigd in Biscayne. Het nationale park is ideaal voor het spotten van zeedieren als walvissen, dolfijnen en talloze tropische vissen. Op het vasteland kom je onder andere otters, herten en verschillende soorten vleermuizen tegen. Op de website van National Park Service vind je meer over het spotten van zeedieren en andere praktische informatie. 

Reizen Florida

Meer Biscayne National Park

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors