Universal Studios Orlando

Universal Studios Orlando

door Marco Jonk

Florida heeft naast Disney World nog een groot attractiepark. Bij Orlando ligt namelijk ook Universal Resort Orlando. Dit gebied bestaat uit twee delen: Universal Studios Florida en Universal Island of Adventures.

De studio's van Universal Pictures zijn als sinds 1914 te vinden in Los Angeles. Hier zijn talloze succesvolle films opgenomen, waaronder kaskrakers als King Kong, Back to the Future en Jaws. De meest succesvolle films van Universal zijn Jurassic Park en E.T. Vanwege het succes van deze filmproducent zijn de twee attractieparken gebouwd.

Universal Studios Florida

Vanwege het grote succes van de filmproducent Universal Pictures zijn er in 1990 twee gelijknamige attractieparken geopend, waaronder één in Orlando, Florida. Het park heeft dus alles te maken met de filmstudio's van Universal Pictures die je in Los Angeles vindt.

In de studio's heb je constant het gevoel dat je dat je op een filmset staat. Je wandelt er tussen de decors van verschillende films en tv series en in het pretpark zijn spannende attracties als Men in Black, bioscopen met ET in 4D en spectaculaire shows. Misschien kom je nog je favoriete superheld tegen!

Ontmoet je superhelden in Island of Adventures

Universal Island of Adventures is het jongste deel van Universal Studios; het is pas in 1999 geopend. Hier krijg je de kans om in verschillende attracties te duiken. Deze zijn verdeeld over de themaparken Marvel Super Hero Island, Toon Lagoon en Jurassic Park. Je vindt er achtbanen van de superhelden Incredible Hulk en Spiderman, de hele wereld van Harry Potter inclusief het kasteel van Zweinstein en een neem een tochtje op de Jurassic Parc Rivier waarbij je kletsnat wordt.

Like deze pagina

Reizen Universal Studios Orlando

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors