Kennedy Space Center en Cape Canaveral
Like ons op Facebook
-
- Algemene ervaring
- Interessant
- Prijs-kwaliteit

Kennedy Space Center en Cape Canaveral

door Nina Bergh

Yumm, maansoep met gevriesdroogd ijs. In het bezoekerscentrum van het Kennedy Space Center op Cape Canaveral bestel je echt astronautenvoedsel. Plan een trip naar het centrum van Amerika's ruimte-experimenten.

Het is de thuisbasis van Amerika's ruimtevaartprogramma NASA. Het Kennedy Space Center ligt op Merrit Island, een klein uur rijden van Orlando. Het eiland is 55 kilometer lang en tien kilometer breed. De afgelegen locatie is ideaal om raketten en space shuttles te lanceren.

ZELF NAAR Florida?

Bekijk alle 110 reizen naar Florida

Bezoek het Kennedy Space Center

Wat speelt zich af in de ruimte? Hoe bouw je een raket? Wat eten astronauten? Op al deze vragen krijg je antwoord met een bezoek aan het Kennedy Space Center. Misschien kom je zelfs wel een echte astronaut tegen!

De naam van het Space Center is een eerbetoon aan president John F. Kennedy. In het bezoekerscentrum staan vitrines vol ruimtepakken en ruimtesouvenirs. Aan het plafond hangt een metershoge raket. Moe van het wandelen door de eindeloze hallen? Bekijk dan de film over het heelal in het speciale IMAX theater.

Weleens aan Zuid-Afrika gedacht?

Bekijk alle gebieden in Zuid-Afrika

Cape Canaveral Florida

'That's one small step for men, one giant leap for mankind'. Op 16 juli 1969 werd in Florida de Apollo 11 gelanceerd vanaf het lanceerplatform in Cape Canaveral. Vijf dagen later stapte Neil Armstrong naar buiten als eerste man op de maan. Het werd een historisch missie.

Al voordat NASA werd opgericht, was het nabijgelegen Cape Canaveral door president Truman aangewezen als lanceerbasis voor raketten. Toen NASA begin jaren zestig moest gaan uitbreiden betrokken ze Merrit Island bij de basis.

Het Complex 39 op de lanceerbasis wordt nog steeds gebruikt om raketten te bouwen en lanceren. Ben je op vakantie in Florida wanneer een lancering plaatsvindt? Reserveer dan van te voren een plaatsje om de raket te zien opstijgen.

Kennedy Space Center en Cape Canaveral zelf zien? Vraag onafhankelijk advies over je reis

De reisspecialisten van de Amerika Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Amerika. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Amerika Desk!

Like deze pagina

Reizen Florida

Reviews Kennedy Space Center en Cape Canaveral

super groot (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door John Voorthuijzen op 16 mei 2017

Dit moet je met eigen ogen zien die raketten zijn zo groot er ligt er een op stellages daar kun je onderdoor lopen als je ook die motoren ziet, wat groot zijn die dingen je word ook met een bus rondgereden naar een ander deel helaas mag je daar alleen zittend in de bus naar kijken.

Pluspunten Kennedy Space Center en Cape Canaveral

  • erg aardig en behulpzaam de mensen

Minpunten Kennedy Space Center en Cape Canaveral

  • ,geen minpunten hoor
Ultieme tip: Je kunt overal wel wat eten en drinken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors