Phoenix

Phoenix

door Frans Verhagen

Op het eerste gezicht lijkt Phoenix een variant op Los Angeles: eindeloze voorsteden zonder hart of ziel. Op het tweede gezicht ook. Zeker, er is Heritage Square, het Heard Museum met Indiaanse kunst, toprestaurants en de state capitol.

Maar alles bijeen is het moeilijk een lang verblijf te rechtvaardigen. Deze stad met zijn onverdraaglijke hitte in de zomermaanden kan niet echt bekoren. Net als Los Angeles is Phoenix een aaneenschakeling van steden en voorsteden, die dagelijks nog een paar wijken groeit. Downtown heeft een paar aardige café's, zonder echt bijzonder te zijn. De state capitol is aardig, met zijn koperen koepel, vanwege de kopermijnen. Maar verder zijn er weinig bezienswaardigheden.

Sonoran Desert

Phoenix ligt aan de rand van de Sonoran Desert, de gigantische woestijn die zich over verscheidene staten en een stuk van Mexico uitspreidt. In de stad zijn een aantal tentoonstellingen aan de natuurlijke omgeving van Phoenix en de Sonoran Desert gewijd. Zo is er de Desert Botanical Garden, met duizenden planten uit droge gebieden en het Desert Center at Pinnacle Peak. Het Heard Museum gaat over de cultuur van de oorspronkelijke bewoners van Arizona en is een van de beste ter wereld op dit gebied.

Bezienswaardigheden Phoenix

Scottsdale is een soort kopie van de duurdere voorsteden van Los Angeles, dit keer niet uitgevoerd in mission-stijl maar in woestijn-stijl. Taliesin West is in Scottsdale een van de bezienswaardigheden. Frank Lloyd Wright, de grote Amerikaanse architect, bouwde dit huis als tegenhanger van zijn noordelijke woning in Wisconsin. Wij vonden het toch nog tegenvallen, niet zozeer qua ontwerp, want Wright kon er wel wat van. Maar wel omdat het er wat shabby uitziet, als gevolg van het goedkope materiaalgebruik van Wright, en ook omdat de woningen van Scottsdale nu haast tot de voordeur zijn opgekropen. Er is weinig meer van de glorieuze afzondering van de woestijn. Maar toch, als u er bent is een bezoek de moeite waard. Overigens bouwde Wright in Phoenix ook het imponerende Biltmore Hotel.

Like deze pagina

Reizen Phoenix

Meer Phoenix

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors