Rondreis Highlights of Florida

Rondreis Highlights of Florida

door Nena van Bakel

De Sunshine State heeft het allemaal: een subtropisch klimaat, bruisende steden, een diverse mix van culturen en pretparken in overvloed. Dit maakt Florida de perfecte bestemming voor een zonnige rondreis door Amerika. Maar waar begin je deze reis precies?

Wij stippelen een leuke roadtrip langs de highlights van Florida voor je uit. Je begint in Miami, dé metropool van de Atlantische oceaan. Vanuit deze exotische stad reis je langs Key West, het Everglades National Park, Orlando en Palm Beach. Je eindigt dit rondje Florida wederom in Miami, wat betekent dat je maar liefst 1520 kilometer door deze zuidelijkste staat van Amerika hebt gecrost.

ZELF NAAR Rondreis Highlights of Florida?

Bekijk alle 1 reizen naar Rondreis Highlights of Florida

Bezienswaardigheden tijdens je Florida rondreis

Miami vormt het startpunt van je rondreis door Florida. In deze veelzijdige stad zoek je de schaduw op onder de talloze palmbomen die zowel op het uitgestrekte witte strand als door de stad verspreid staan. Maar naast de zon, leer je in Miami ook direct de cultuur van Florida kennen. Dans 's avonds de salsa in de Cubaanse wijk Little Havana en maak de volgende dag een verfrissende wandeling door Wynwood Walls, een wijk waar vrijwel elke steen is benut voor een kleurrijk graffitikunstwerk.

Zonnebaden doe je op de prachtige Key West-eilanden iets ten noorden van Miami. Als je uitgeluierd bent, kom je vervolgens in een andere wereld terecht. Het Everglades National Park is versierd met moerassen als het bijzondere Big Cypress Swamp en exotische dieren zoals de met uitsterven bedreigde Amerikaanse zeearend, poema's en rivierotters. Spot hier de bekende alligators, terwijl je op een airboat door het natuurpark zoeft.

Rijd door naar Orlando, de pretparkhoofdstad van de wereld. Hier vind je onder andere Walt Disney World, Universal Studios Florida en Cape Canaveral. Bezoek in Universal Studios de Wizarding World of Harry Potter, waar een groot deel van de filmset precies is nagebouwd. Niet zo'n fan van deze hysterische pretparken? In het centrum van Orlando vind je een aantal prachtige musea, een kalm meer en een nagebouwd regenwoud, de World of Orchids, waar je duizend soorten orchideeën opsnuift.

Altijd al een échte raket de ruimte in willen zien vliegen? Ga dan langs het Kennedy Space Center. Check voor je bezoek of een raketlancering gepland staat, zodat je deze in het echt meemaakt en dit grote gevaarte van dichtbij de ruimte in ziet schieten.

Relax voordat je rondreis door Amerika weer eindigt in Miami, nog even op het altijd zonnige Palm Beach. En bezoek Fort Lauderdale, ook wel 'the Venice of America', waar de jetset haar vakantie viert. Hier spot je de grootste en meest luxe jachten en rijzen enorme villa's op aan de kustlijn.

Beste reistijd voor een rondreis door Florida

In Florida schijnt altijd de zon, dat is alvast mooi meegenomen. Florida wordt in de zomer alleen wel héél warm, daarom raden wij aan om deze staat tussen november en april te bezoeken. In deze maanden is de temperatuur gemiddeld zo'n 25 graden en kook je dus nog niet de pan uit.

Heb je geen moeite met hitte? Tijdens de echt warme maanden van juni tot oktober is het door de exotische temperaturen een stuk minder druk in Florida. Reis je in dit seizoen? Ga dan in juni of september, wanneer het nergens hoogseizoen is en de prijzen het laagst zijn. Maar wees gewaarschuwd: tijdens deze warme en vochtige maanden is de kans op tropische stormen en orkanen ook het grootst.

Routebeschrijving

Miami is het meest logische beginpunt van je rondreis door Florida, omdat je hier het hart van de Sunshine State instapt. Laat het subtropische klimaat, de parelwitte stranden en de relaxte multiculturele vibe rustig op je inwerken.

Vanuit Miami volg je U.S. Route 1 via de kust naar de Keys en na het bezoek aan deze eilandengroep is het volgen van de kust het enige waar je je drukt om maakt. Eenmaal aangekomen in Tampa, rijd je via Highway 4 het binnenland in, richting Orlando. Na het pretparkgedruis rijd je opnieuw richting de zee, wat je binnendoor kunt doen of over de Florida State Road 528, en is het tijd voor meer rust. Vanaf het relaxte Cocoa Beach daal je via de kust af naar het zuiden en eindig je weer in Miami.

Hebben we je geïnspireerd om de highlights van Florida te ontdekken? Bekijk hier alle rondreizen naar Florida!

Fotocredits: regan76 | Robert Linsdell

Reizen Rondreis Highlights of Florida

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors