Oostkust

Oostkust

door Getaway Travel

Een van de meest populaire autoroutes gaat van New York naar Miami. De reis langs de oostkust van Amerika beslaat 2000 kilometer en negen staten. De weg brengt je van grote steden naar charmante kustplaatsjes en nationale parken.

Eigenlijk is het alleen maar rechtdoor. Vanuit New York City volg je de kustlijn richting het zuiden. Eerste stop is New Jersey waar gokparadijs Atlantic City ligt. Neem de Ocean Drive richting het zuiden en ontdek dat de staat ook een andere kant heeft. In het zuidelijkste puntje ligt Cape May, een sereen kustplaatsje met schitterende Victoriaanse huizen.

New Jersey, Delaware, Maryland, Virginia, North Carolina

Vanuit New Jersey steek je de staatsgrens over naar Delaware. In het Seashore State Park geniet je van een tien kilometer lang hagelwit strand. Een oude vuurtoren geeft de grens met Maryland aan. Via highway 1 bezoek je Assateague Island. Zet je tentje op en ga lekker kanoën of zwemmen.

Virginia is de volgende staat. Je rijdt langs de uitgestrekte tabak- en katoenplantages, waar slavernij vroeger de normaalste zaak was. Overnacht in Chincoteague, een charmant visserplaatsje. De volgende dag bereik je North-Carolina. Langs de kustlijn liggen ongerepte verlaten stranden. Je bent nu op de helft!

South Carolina, Georgia, Florida

In South Carolina bezoek je de typisch Amerikaanse badplaats Myrtle Beach. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij Cape Romain National Wildlife Refuge, waar zeldzame karetschildpad en pelikanen broeden. Net over de grens bij Georgia ligt Savannah. In het prachtige historische centrum reis je even terug in de tijd.

De laatste staat is in zicht. In het altijd zonnige Florida is genoeg te beleven. Een aantal hoogtepunten langs de kustlijn zijn: Marineland Amusement Parc, het Kennedy Space center, Cape Canaveral, Orlando en Disney World. Het avontuur sluit je met een groot knalavond af in party-stad Miami.

Like deze pagina

Reizen Florida

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors