Rondreis Oostkust Amerika Rondreis Oostkust

Rondreis Oostkust Amerika

door Victorine Sandkuyl

Reis van Fort Kent bij de Canadese grens naar Key West in het zonnige Florida langs de oostkust van Amerika. Deze geweldige route volgt de US Highway 1 en voert je langs bruisende steden vol wolkenkrabbers, charmante kustplaatsjes waar je verse kreeft eet en nationale parken met bijzondere natuur en wildlife.

In drie weken rijd je langs de verschillende highlights van de oostkust van Amerika. Of je nu begint in het hoge noorden of in het zonnige zuiden, deze roadtrip moet je eens in je leven gemaakt hebben.

ZELF NAAR Florida?

Bekijk alle 52 reizen naar Florida

Rondreis Oostkust: de mooiste bezienswaardigheden

Eigenlijk hoef je tijdens deze rondreis langs de oostkust van Amerika alleen maar rechtdoor te rijden, hoe makkelijk is dat? Vanuit Fort Kent volg je de weg naar 'the city that never sleeps': New York City. Maar niet zonder onderweg te stoppen in PortlandMaine, en de historische stad Boston.

Na een uitgebreide shopsessie in metropool New York City stap je de auto weer in om je weg te vervolgen naar New Jersey, waar gokparadijs Atlantic City ligt. Neem de Ocean Drive richting het zuiden en ontdek dat deze staat ook een andere kant heeft. In het zuidelijkste puntje ligt Cape May, een sereen kustplaatsje met schitterende Victoriaanse huizen.

Vanuit New Jersey steek je de staatsgrens over naar Delaware. In het Seashore State Park geniet je van een tien kilometer lang spierwit strand. Een oude vuurtoren geeft de grens met Maryland aan. Via Highway 1 bezoek je het schitterende Assateague Island. Zet je tentje op en ga lekker kanoën of zwemmen. Voor je Maryland achter je laat maak je ook nog een stop in de hoofdstad Washington DC. Bezoek het statige Witte Huis en vraag je af wat er zich op dat moment afspeelt in het beroemde Oval Office.

In de volgende staat Virginia kom je langs de uitgestrekte tabak- en katoenplantages, waar slavernij vroeger de normaalste zaak was. Overnacht in Chincoteague, een charmant vissersplaatsje. De volgende dag bereik je North-Carolina. Langs de kustlijn liggen ongerepte verlaten stranden. Je bent nu op de helft van deze rondreis langs de oostkust van Amerika!

In South Carolina stop je in de typisch Amerikaanse badplaats Myrtle Beach en geniet je van een heerlijk stranddagje. Natuurliefhebbers halen hun hart op bij Cape Romain National Wildlife Refuge, waar de zeldzame karetschildpad en pelikanen broeden. Net over de grens bij Georgia ligt Savannah waar je in het prachtige historische centrum even terug in de tijd reist.

Het einde komt in zicht, vanuit Georgia rijd je zo de Sunshine State in. In Florida voel je je weer even kind in Disney World en ga je een avondje dansen in party-stad Miami. Deze onvergetelijke rondreis langs de oostkust sluit je af met je hoofd in de zon en je voeten in het zand op het eiland Key West.

Wat is de beste reistijd voor een rondreis langs de Oostkust?

Het is goed mogelijk om deze reisroute langs de oostkust in elke willekeurige maand van het jaar af te leggen. Als je kiest voor de wintermaanden is er een grote kans dat je door een sneeuwlandschap rijdt in de noordelijke staten. In de zomermaanden kan het vooral in Florida erg heet en vochtig worden. Deze route is eigenlijk het beste af te leggen in het voor- of najaar, dan heb je het beste van beide werelden: milde temperaturen en prachtige natuur.

Houd jij wel van lekker doorrijden? Dan leg je de bijna 4.000 kilometer in twee weken af. Je hebt dan alleen tijd om bij de meer bekende bezienswaardigheden te stoppen. Ons advies is om drie tot vier weken voor deze reisroute uit te trekken. Zo heb je genoeg tijd om een dagje extra te genieten van wereldstad New York City of kun je langer op het strand van Key West blijven liggen zodat je volkomen uitgerust naar huis gaat.

Routebeschrijving

Wie de volledige US Highway 1 helemaal af wilt rijden begint in Fort Kent en eindigt in Key West. Heb je iets minder tijd of wil je niet zoveel kilometers in de auto doorbrengen? Kies er dan voor om deze rondreis in New York te beginnen en in Miami te eindigen. De route kun je natuurlijk ook andersom doen, maar als je in het noorden begint rijd je met de zon en de warmte mee naar het zuiden.

Deze rondreis door Amerika is heel leuk om te maken in een auto of camper. Houd er wel rekening mee dat je zeer waarschijnlijk niet meer terugkomt bij het beginpunt en je de huurauto dus ergens anders in wilt leveren. Dit kan soms voor extra kosten zorgen bij de autoverhuurder. Het is ook leuk om deze bijzondere reis samen met anderen mee te maken, dan is een leuke groepsreis een goed idee.

Sta jij al in de startblokken om de oostkust van Amerika te verkennen? Wij hebben de beste reizen naar Amerika voor jou!

Reizen Florida

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors