Big Cypress National Preserve

Big Cypress National Preserve

door Nina Bergh

Grenzend aan het Everglades National Park ligt Big Cypress National Preserve. Vroeger was dit moerassige land vol met schitterende cipressen van de Indianen. Tegenwoordig ga je in dit prachtige natuurreservaat met een swamp buggy op zoek naar alligators!

Big Cypress National Preserve is ongeveer 720.000 hectare groot en heeft een rijke diversiteit aan flora en fauna. In het park leven zwarte beren, zeldzame Florida panters, alligators en otters.

ZELF NAAR Big Cypress National Preserve?

Bekijk alle 1 reizen naar Big Cypress National Preserve

Tour door Big Cypress

Big Cypress kan je op verschillende manieren verkennen. Doe bijvoorbeeld mee aan een van de begeleide wandeltreks door het reservaat. Onder leiding van een parkranger dwaal je door de cipressenbossen, prairies en moerassen. Je kunt er ook voor kiezen om een tocht te maken in een kano of op een mountainbike.

De ultieme manier om dit reservaat in Florida te verkennen is met de swamp buggy. Op een soort hoge motorboot vlieg je bijna door het ondoordringbare moerasland. Met dit vervoersmiddel kom je op de meest afgelegen plekken.

Kamperen en jagen

Het is mogelijk om te kamperen in Big Cypress National Preserve. Plan dit wel ruim van tevoren en wees je er van bewust dat je hier op de natuur bent aangewezen. Op veel plaatsen heb je geen vers water tot je beschikking en er is al helemaal geen elektriciteit.

Voor de liefhebbers is het mogelijk om een jachtvergunning aan te vragen voor dieren zoals herten, kalkoenen en zwijnen. Let wel: het jagen is streng gereguleerd en het schieten op alligators is bijvoorbeeld strikt verboden. Op de website van National Park Service vind je meer over het kamperen, jagen en andere praktische informatie.

Reizen Big Cypress National Preserve

Meer Big Cypress National Preserve

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors