Portland

Portland

door Willeke van Doorn

De slogan van Portland is 'Keep Portland Weird'. De grootste stad van Oregon heeft een vooruitstrevend en liberaal karakter en een rijke koffie- en biercultuur. Portland barst niet van de bezienswaardigheden. De grootste attractie van de stad is de stad zelf.

Meer dan een half miljoen inwoners wonen in het groene Portland. Forest Park is het grootste stadpark van de Verenigde Staten en het ademt ontspanning. Charmante winkeltjes en restaurants en de vriendelijke mensen geven de stad kleur. In de achtertuin lonkt de natuur in de vorm van de vulkaan de Mount Hood.

ZELF NAAR Portland?

Bekijk alle 8 reizen naar Portland

Fietsen door Portland

Portland is vooruitstrevend. Niet alleen op politiek gebied, maar ook in de kunst- en cultuursector en op milieuvlak zie je dat terug. Zo kent de stad een levendige gay-scene en maken steeds meer autowegen plaats voor fietspaden.

Op de fiets verken je de verschillende wijken. Je ziet een mix van moderne en historische architectuur en veel, heel veel groen. Vanuit Downtown peddel je naar de Old Town, waar je sterke biologische koffie drinkt tussen de oude gebouwen. In de tientallen prachtige parken en tuinen ruikt het naar rozen, waar de stad beroemd om is.

Portland: de bezienswaardigheden

Niet te missen is Forest Park. Dit is niet alleen het grootste park van Portland, maar ook het meest omvangrijke stadspark van Amerika. Het ruim 2000 hectare groote park is de droom van elke wandelaar. Tussen de hoge, smalle bomen kronkelen wandelpaden over een afstand van zo'n zes kilometer. Loop ook door het Washington Park dat rood en roze kleurt dankzij honderden rozen.

Pioneer Courthouse Square is een andere bezienswaardigheid in Portland. Hier bezoek je gratis concerten, bloemenshows en boerenmarkten. Of je neemt een picknickkleedje mee en ontspant met je voeten in het gras.

Shoppen doe je in Portland in het Northwest District en in Alberta Street bezoek je interessante kunstgaleries. De dag sluit je af in het hippe Pearl District met een vers gebrouwen biertje uit een van de vele microbrouwerijen.

Mount Hood

Zodra je uitgekeken bent in de stad, duik je de natuur in. De besneeuwde Mount Hood vulkaan lonkt op de achtergrond. Het contrast tussen de witte sneeuwlaag op de 3426 meter hoge top en de groene bossen rondom de berg is groot.

Net over de grens met Washington ligt het Cascades gebergte waar skiërs het hele jaar daar door de sneeuw van de hoge bergen af razen. Zowel Mount Hood als dit gebergte zijn goed met de auto te bereiken vanuit Portland. Combineer een skitrip met een citytrip voor een afwisselende vakantie!

Reizen Portland

Meer Portland

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors