Sedona
9,6
10,0 Algemene ervaring
10,0 Beziens­waardigheden
10,0 Locals
9,0 Restaurants
9,0 Veiligheid
- Stranden

Sedona

door Frans Verhagen

Iedereen die naar de stad Sedona komt, wil de rode rotsen zien waar de regio bekend om staat. Deze roestkleurige zandformaties kleuren in prachtige rode en oranje tinten als de zon opkomt of ondergaat.

Niet iedereen weet dat het maar een vrij korte wandeling vergt in Red Rock State Park om een spectaculaire panoramische gezicht te krijgen op de rotsen. Zo brengt Eagle's Nest Trail de bezoeker eerst omlaag naar Oak Creek en dan naar het hoogste punt in het park, op 4100 feet, waar je in een 350 graden uitzicht kunt kijken nar de rode rotsen maar ook naar de Mingus Mountain een stuk verder in de Verde Valley. Het is een route van iets meer dan drie kilometer die gemakkelijk te bewandelen valt.

Red Rock State Park

Red Rock State Park heeft een netwerkje van een kilometer of acht aan wandelpaden, die onderling verbonden zijn.

Like deze pagina

Reizen Sedona

Reviews Sedona

Mijn home away from home (bezocht in juni 2014)

Review geschreven door Bianca Van Der Wiel op 03 juli 2016

De derde keer in Sedona was in 2014 en dit jaar bleven we 4 volle dagen hier om mijn favoriete plek in Amerika echt goed te ontdekken. Helaas waren er de maand ervoor hevige bosbranden geweest en was het Slide Rock State Park afgesloten en konden we dit stukje waterpret en schitterende natuur wéér niet bezoeken. Als ultiem uitje gaan we in Sedona altijd een dagje terreinrijden - ZELF dus - en niet in zo'n roze kameel.... De rest van het natuurgebied om Sedona is ook allemaal State Park en toch mag je daar gewoon - op de paden - rondrijden en het ECHT zien. Ons motel boven op de berg, naast het vliegveld heeft fantastische kamers en een onovertroffen uitkijk-terras over Sedona heen. Een heerlijke plek om te verblijven.

9,2
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
8 Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Sedona

  • Schitternde uitzichten en natuur
  • Leuk dorp
  • Winkels
  • Eettentjes

Minpunten Sedona

  • Hoofdseizoen veel toeristen
Ultieme tip: Zelf terreinrijden; Barlow Jeep Rentals is een goede en betaalbare keus om een halve dag, een hele dag of een paar dagen de schitterende omgeving van Sedona zelf te ontdekken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors