Tijd en Tijdsverschil Houston

Tijd en Tijdsverschil Houston

Houston is een stad in de staat Texas en ligt in het zuiden van de Verenigde Staten, aan de Golf van Mexico. Het is de grootste stad aan de Golfkust en het hoofdkwartier van de NASA.

Tijdsverschil met Nederland: -7 uur

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 260 reizen naar Amerika

Houston werd vernoemd naar de populaire generaal Sam Houston, die in 1836 werd verkozen tot president van Texas, en staat bekend om de ruimtevaart. Wat dacht je van een bezoekje aan het hoofdkantoor van NASA? Of een dag naar Museum of Natural Science? Wel dien je rekening te houden met een tijdsverschil in Houston. De stad bevindt zich namelijk, net zoals de rest van Amerika, in een andere tijdzone dan Nederland.

De tijd in Houston

Deze stad in Texas bevindt zich in de tijdszone UTC -06:00, ook wel Central Standard Time genoemd. Aan de hand hiervan kun je berekenen wat de tijd in Houston is. Nederland ligt namelijk in de tijdzone UTC +01:00 (European Standard Time). Dit betekent dat de tijd in Houston 7 uur achterloopt met Nederland.

Tijdverschil tussen Houston en Nederland

Het tijdverschil tussen Houston en Nederland is zeven uur. In de zomer wordt de tijd in de Verenigde Staten, net als hier in Nederland, een uur vooruit gezet op de standaardtijd. De tijdzone wordt dan UTC -5 uur. Dit gebeurt op de tweede zondag van maart. Op de eerste zondag van november wordt de klok weer een uur terug gezet naar de standaardtijd. Omdat de Europese Unie andere data aanhoudt voor de omschakeling van zomer- en wintertijd, ontstaat er een tijdelijk tijdverschil tussen Houston en Nederland.

Hoe laat is het in Houston?

Wil je weten hoe laat het is in Houston? Bedenk goed dat in Nederland de zomertijd twee weken later in gaat dan in de VS. Ook schakelt de VS 1 week later over op de wintertijd, waardoor de VS jaarlijks gemiddeld drie weken langer de zomertijd aanhoudt. Binnen die periode ontstaat er een twijdelijk afwijkend tijdsverschil. Het is er dan geen zeven, maar zes uur vroeger. Twijfel je over de huidige tijd? Raadpleeg dan bovenstaande actuele klok, zo weet je zeker hoe laat het is in Houston.

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors