Houston

Houston

door Willeke van Doorn

Houston vormt de verbinding tussen de Verenigde Staten en de ruimte en dankt daaraan haar bijnaam 'Space City'. Het Space Center van NASA is een van de bekendste bezienswaardigheden in Houston.

Met ruim twee miljoen inwoners is Houston in Texas de vierde stad van Amerika. NASA coördineert vanuit 'Space City' alle ruimtevaartmissies. De naam van de stad is ook de aanspreektitel van de capcom, de persoon die rechtstreeks met de astronauten in de ruimte spreekt. Natuurlijk breng je een bezoek aan het Space Centre van NASA, maar Houston heeft meer te bieden: van oude musea tot gigantische winkelcentra.

ZELF NAAR Houston?

Bekijk alle 1 reizen naar Houston

Space Center Houston

Het Space Center in Houston is the thuisbasis van NASA bij ruimtemissies. Dit was tientallen jaren geleden ook al zo. Op 20 juli 1969 spreekt Neil Armstrong van de Apollo 11 dan ook de eerste woorden op de maan: "Houston, Tranquility Base here. The Eagle has landed."

Astronauten communiceren vanuit de ruimte altijd met het Space Centre in Houston. Ook wanneer het misgaat, zoals met de Apollo 13 in 1970. Toen zijn legendarische woorden als "Okay Houston, we've had a problem!" uitgesproken.

Bezienswaardigheden in Houston

Voor veel andere belangrijke bezienswaardigheden van Houston ga je naar het Museum District. Hier bezoek je onder andere het Museum of Natural Science en het Texas Museum of Fine Arts. Die laatste is een van de grootste musea van Amerika en het oudste van Texas.

Een paar straten verderop vind je de Menil Collection met veel surrealistisch werk, maar ook beroemde werken van bijvoorbeeld Picasso. De stad is erg uitgestrekt waardoor je het beste een auto huurt om alle bezienswaardigheden van de stad te zien.

Winkelen in Houston

Naast het centrum en het Museum District is het leuk een kijkje te nemen in een van de vele malls. De Texaanse stad staat bekend als shopping paradise en wordt ook wel de modestad van het zuiden genoemd. In veel winkels profiteer je als buitenlandse toerist van belastingvrij winkelen.

Struin langs de winkels in River Oaks Shopping Centre, een van de oudste malls in Texas. Of ga naar The Galleria. Deze gigantische shopping mall huisvest 375 winkels, tientallen restaurants, twee hotels en zelfs een schaatsbaan. Bind je schaatsen onder en glijd over het ijs van de ene winkel naar de andere.

Beste reistijd Houston

In de grote shopping malls van Houston geniet je van de altijd draaiende airconditing die een welkome verkoeling vormt in de hitte van de stad. Met name in de zomer lopen de temperaturen in de stad flink op. Duik om de hitte te ontsnappen de ondergrondse tunnels in die de wolkenkrabbers in het centrum met elkaar verbinden.

Om de hitte van Houston helemaal te ontlopen, plan je je bezoek aan de stad in Texas in het voor- of najaar. De temperaturen zijn dan nog steeds warm, maar iets aangenamer dan in hartje zomer wat het de ideale tijd maakt voor een bezoek aan 'Space City'.

Reizen Houston

Meer Houston

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors