Austin

Austin

door Lana Leach

De hoofdstad van Texas ademt muziek. De countryrock komt uit Austin en iedere avond zijn er live concerten. Tijdens het SXSW muziekfestival stroomt de stad vol. De slogan 'Keep Austin weird' geeft de bijzondere status van de stad weer.

Austin is in 1839 gevestigd in een bocht van de Colorado Rivier. De stad groeide door de oprichting van de Universiteit van Texas in 1839. Het bruisende studentenleven is zichtbaar tijdens de hete zomeravonden.

ZELF NAAR Austin?

Bekijk alle 5 reizen naar Austin

Bezienswaardigheden Austin & SxSW

Muziek maakt de stad. In de jaren zestig van de vorige eeuw verworven artiesten als Janis Joplin en Willie Nelson hier bekendheid. In de lokale biertenten geniet je nog iedere avond van country, jazz, punk, ska, samba en indierock optredens.

Het jaarlijkse SXSW (South by Southwest) festival is een van de grootste muziekfestivals van Amerika. Bijna 1500 artiesten zetten de stad een week lang op stelten. Er is ook veel aandacht voor film en interactieve werken.

In het kader van Everything is bigger in Texas staat in de hoofdstad ook het grootste capitool gebouw van Amerika. Je kunt een tour maken door het 500 kamers tellende gebouw en bewondert de bijna honderd meter hoge roze koepel.

Een bijzondere attractie van de stad zijn de guanovleermuizen. Onder de Austin's Congress Avenue bridge wonen van maart tot november 1.5 miljoen exemplaren. Rond zonsondergang gaan de dieren in een grote zwarte wolk op zoek naar eten.

Universiteit van Texas

De Universiteit van Texas heeft de stad groot gemaakt. Maak een wandeling over de uitgestrekte campus en bezoek de vele musea en bibliotheken.

Hoogtepunten van de Universiteit van Texas zijn de Lyndon Baines Johnson Presidential library en het Blanton Museum of Art. In de bibliotheek vind je alles over de uit Texas afkomstige president die John F. Kennedy opvolgde.

Het verderop gelegen museum is met een collectie van 17.000 werken een van de grootste universitaire kunstmusea in de Verenigde Staten. Je kunt zelf op onderzoek of een thematische tour boeken.

Reizen Austin

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors