Dallas
8,4
9,0 Algemene ervaring
8,0 Beziens­waardigheden
9,0 Locals
8,0 Restaurants
8,0 Veiligheid
- Stranden

Dallas

door Willeke van Doorn

In het Sixth Floor Museum sta je in de kamer waarvandaan Lee Harvey Oswald een einde maakte aan het leven van president John F. Kennedy. Ook loop je hier over de Southfork Ranch waar Dallas' bekendste televisieserie werd opgenomen. Dit is Dallas!

Dallas is met 1,2 miljoen inwoners de op twee na grootste stad van Texas. Het is de stad waar John F. Kennedy op 22 november 1963 werd vermoord. Dallas is daarnaast bekend vanwege de gelijknamige televisieserie die hier in de jaren '70 werd opgenomen. Trek een paar dagen uit voor je bezoek aan Dallas en maak een tour langs alle bezienswaardigheden.

ZELF NAAR Dallas?

Bekijk alle 3 reizen naar Dallas

Sixth Floor Museum

Begin je reis in Dallas bij het bekendste museum van de stad: het Sixth Floor Museum. Vanaf de zesde verdieping van de vroegere Texas School Book Depository schoot Lee Harvey Oswald op president John F. Kennedy. Een plexiglazen afscheiding verhindert dat je Oswalds' positie aan het raam inneemt, maar verder is er sinds die dag weinig veranderd.

Meer dan duizend mensen bezoeken het museum dagelijks. Je bekijkt er video presentaties, leest de voorpagina van de Dallas Morning News, die juichte over de speech die JFK later die dag zou gaan houden, en bekijkt honderden foto's.

Dealey Plaza

Buiten het Sixth Floor Museum sta je op Dealey Plaza op de plek waar Abraham Zapruder het beroemdste stukje amateurfilm schoot dat ooit gemaakt is. Hij filmde de dertig seconden waarin drie kogels een einde maken aan het leven van een president - en volgens velen aan de onschuld van de Verenigde Staten.

In het museum zijn de laatste beelden van die film, het moment suprème, niet te zien - iedereen weet hoe het afliep. De tentoonstelling ontleent zijn kracht aan de authentieke omgeving en maakt ook zonder de fatale beelden diepe indruk op de bezoekers.

Hoewel de familie van de president weinig voelde voor een museum dat deze herinnering aan Kennedy bewaart, is het een historische plek zoals weinig andere in Amerika. Bezoek ook het Kennedy Memorial dat op loopafstand ligt van Dealey Plaza.

Southfork Ranch

Een andere populaire bezienswaardigheid in Dallas is Southfork Ranch. Iedereen die wel eens een stukje van de televisieserie Dallas heeft gezien, moet even langs gaan bij de boerderij. De serie, die draait om de Ewing familie die op Southfork Ranch woont, is hier opgenomen.

Het Museum of Art is ook een belangrijke toeristische attractie in Dallas. De collectie van het museum bestaat uit 23.000 kunstwerken uit allerlei tijdsperioden. Elke derde vrijdag van de maand is het museum geopend tot middernacht. Drink na je bezoek een cocktail bij het aangrenzende café.

Reunion Tower

Sluit je vakantie in Dallas af op grote hoogte boven de stad. Op het Geo-Deck van de Reunion Tower kijk je vanaf 143 meter uit over de stad. Het vijftig verdiepingen hoge gebouw kenmerkt de skyline van Dallas met haar lichtgevende bal op de top.

Helemaal bovenin de Reunion Tower dineer je bij Five Sixty met een adembenemend uitzicht. De glazen ramen reiken tot aan het plafond waardoor de hele stad aan je voeten ligt. Het restaurant draait ook nog eens om haar as waardoor je alle uithoeken van Dallas te zien krijgt. Een spectaculaire afsluiting van een bezoek aan Dallas!

Reizen Dallas

Meer Dallas

Reviews Dallas

Prachtig land met positieve mensen en mooie cultuur! (bezocht in oktober 2014)

Review geschreven door Rene van de Schraaf op 24 mei 2016

Mijn vrouw en ik werken samen met een Amerikaans bedrijf en bezoeken daarom frequent Dallas en omgeving. Het is een prachtige en gevarieerde omgeving. Zeer uitgestrekt zoals heel Amerika en een erg positieve en vriendelijke bevolking.
Wij houden van de natuur, huren dan een auto voor ons verblijf en bezoeken diverse locaties in de omgeving. Bijvoorbeeld het Arboretum, een prachtige uitgestrekte tuin in Dallas.
We hebben ook het White Rock Lake bekeken en kwamen op een zeker moment heel onverwacht pelikanen tegen. Het meer is voor Amerikaanse begrippen erg klein maar de omgeving is prachtig.
Tijdens ons verblijf hebben we geregeld gegeten in diverse restaurants met name in Plano waarbij de kwaliteit goed is te noemen en de bediening erg vriendelijk.
Voor de 'shoppers' onder ons is de Galleria, een overdekt winkelcentrum, een must. Op de begane grond vind men tevens een schaatsbaan waar liefhebbers zich kunnen uitleven.
We hebben ons niet tot Dallas beperkt maar zijn ook naar dorpen in de omgeving gegaan. Prachtig om te zien hoe sommige dorpen nog voor een groot deel authentiek zijn uit de tijd van de 'westerns'.
Al met al hebben wij genoten van deze reis en andere reizen naar Dallas. En natuurlijk hebben we ook de traditionele bezienswaardigheden bekeken, zoals de plek waar Kennedy is vermoord. En het Dallas World Aquarium.
Het is niet de laatste keer dat we in Dallas zijn geweest en er valt nog veel meer te bekijken. Absoluut een aanrader!

Pluspunten Dallas

  • aardige locals
  • lekker eten
  • interessante bezienswaardigheden
Ultieme tip: White Rock Lake en Dallas Galleria zoals hiervoor omschreven.
Aangeraden voor: Stellen, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors