Big Bend National Park
8,6
9,5 Algemene ervaring
9,5 Natuur
8,5 Stranden
8,5 Wildlife
7,5 Overige activiteiten
8,0 Bereikbaarheid

Big Bend National Park

door Marjolein den Dekker

In het zuidwesten van Texas ligt het Big Bend National Park. Dit is natuur is haar meest pure en wilde vorm. Grillige rotsen, diepe canyons en een zeer extreem klimaat zorgen voor een enorme diversiteit aan flora en fauna.

Het droge woestijnachtige landschap van Big Bend National Park heeft een totale oppervlakte van zo'n 3.240 vierkante kilometer en wordt gekenmerkt door lage begroeiing. Er komen wel zestig verschillende soorten cactussen voor. Er leven in het natuurpark ongeveer 600 verschillende diersoorten. De coyote of prairiewolf, roofvogels als de adelaar, maar ook zwarte beren zijn bewoners van Big Bend National Park. Op de website van National Park Service vind je meer over de dieren en andere praktische informatie. 

ZELF NAAR Big Bend National Park?

Bekijk alle 3 reizen naar Big Bend National Park

Rio Grande rivier

Big Bend National Park dankt haar naam aan de scherpe bocht van 90 graden die de Rio Grande hier maakt. Deze rivier kronkelt zich een weg door de bergen van Big Bend naar de monding in de Golf van Mexico.
De Rio Grande ontspringt in de staat Colorado en stroomt via New Mexico door Texas naar de Golf van Mexico. De rivier vormt deels een natuurlijke grens met buurland Mexico.

Laredo

Wanneer je de Rio Grande of Rio Bravo, zoals de Mexicanen de rivier noemen, in zuidelijke richting volgt kom je bij de stad Laredo. Dit stadje is de 'Poort naar Mexico'. Twee internationale bruggen verlenen toegang naar het buurland.

Laredo is een typische Mexicaanse grensstad, zoals veel van de steden die langs de ruim 1.600 kilometer lange grens liggen. De zuidelijke staten van Amerika kennen door haar latino inwoners veel invloeden. Dat proef je vooral in de beroemde Tex-Mex keuken. In Texas eet je taco's, maar ook steak.

Reizen Big Bend National Park

Meer Big Bend National Park

Reviews Big Bend National Park

On the road door Texas, the lone star state…. (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Aleid Verhaart op 08 november 2017

Texas is divers, uit gestrekt en leent zich erg goed voor een 'Road Trip'. Een auto huren in Amerika is simpel en niet duur. Kamperen kan ook met een tent op de meeste RV caravan parken, alle faciliteiten zijn daar meestal aanwezig, douche gebouw, laundry en keuken apparatuur! Het was voor mij de ultieme manier om Texas te beleven!

8,5
10 Algemene ervaring
9 Natuur
9 Stranden
8 Wildlife
7 Overige activiteiten
8 Bereikbaarheid

Pluspunten Big Bend National Park

  • Goede campings
Ultieme tip: Wandelen, vooral veel wandelen in The Big Bend! Het woestijn landschap is adembenemend!
Aangeraden voor: Gezinnen, Natuurliefhebbers

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors