Guadalupe Mountains National Park

Guadalupe Mountains National Park

door Frans Verhagen

Guadalupe Mountains National Park ligt tachtig kilometer ten zuidwesten van Carlsbad, New Mexico, en tweehonderd kilometer ten oosten van El Paso, Texas, aan US 62-180. De toegang tot het park per auto is beperkt.

Je kunt het beste je wandelschoenen meenemen en het park te voet exploreren. Neem wel een gallon (2,5 liter) water per dag per persoon te drinken mee.

ZELF NAAR Texas?

Bekijk alle 8 reizen naar Texas

Bezoektijd Guadalupe National Park

Guadalupe Mountains National Park is het hele jaar geopend, er wordt geen toegangsprijs geheven. 's Zomers is het er erg warm vooral in juni en juli. De beste bezoektijd is de herfst, maar tijdens de `changing of the leaves' kan het knap druk worden in het park.

Het park wordt onderhouden als een zogenoemde wilderness area, dus er zijn weinig of geen wandelpaden die uitgebreid zijn aangegeven. Bij het Headquarters Visitor Center in Pine Springs zijn folders verkrijgbaar die de weg wijzen, kaarten en andere informatie over de wandelmogelijkheden. Ook bij het Frijole Ranch Cultural Museum, het McKittrick Canyon Visitor Center en het Dog Canyon Ranger Station is deze informatie beschikbaar. Het visitor center biedt ook door natuurexperts geleide wandelingen aan in het zomerseizoen.

Wandelen en kamperen in Guadalupe

In totaal heeft Guadalupe Mountains National Park ongeveer honderdvijftig kilometer aan wandelpaden, soms gemakkelijk, soms voor geoefende wandelaars. De Permian Reef Geology Trail, in de buurt van McKittrick Canyon Visitor Center, is de beste plaats om de fossielen en de vorming van het Capitan Reef te bekijken.

Het park heeft twee kampeerterreinen, bij Pine Springs en Dog Canyon, waarvoor geen reserveringen gemaakt kunnen worden. Je mag er maximaal veertien dagen blijven en ze kosten zes dollar per nacht. In bepaalde delen van het park is het toegestaan om vrij te kamperen langs de wandelpaden (back country camping) mits voorzien van een permit die bij de park rangers verkrijgbaar is.

Buiten Guadalupe Mountains National Park zijn de meeste faciliteiten te vinden in White's City, New Mexico, zo'n vijftig kilometer ten noordoosten van het park. Op de website van National Park Service vind je meer over de wandelpaden, kampeerterreinen en andere praktische informatie. 

Reizen Texas

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors