Appalachen

Appalachen

door Getaway Travel

De 3000 kilometer lange Appalachen doorkruisen veertien staten. De bergketen is vooral bekend onder wandelaars, maar ook met de auto kun je een mooie tocht afleggen. Rijd van New Hampshire naar New Jersey en eindig in New York.

De reis start bij de 1950 meter hoge Mount Washington. Met de auto rijd je omhoog. Je hebt een mooi uitzicht op de Atlantische Oceaan. Vanaf Mount Washington volg je route 16 langs Jackson, waar je stopt bij Crawford Notch State Park voor de Arethusa watervallen of een wandeling over de Crawford Path.

ZELF NAAR Appalachen?

Bekijk alle 3 reizen naar Appalachen

Vermont en Massachussets

Via skiresorts Lincoln en North Woodstock rijd je naar studentenstad Hanover. De grens met Vermont komt in zicht. De route volgt de Connecticut rivier tot aan de grens met Massachussets.

De US-7 brengt je naar Mount Greylock State park met Mount Greylock als hoofdattractie. Wandelaars en fietsers halen hun hart op in dit park van 5000 hectare. In de groene beboste hellingen liggen bijzondere rotsformaties.

Connecticut, New Jersey

Je reist via het elegante stadje Great Barrington naar de staatsgrens met Connecticut. Deze staat wordt de 'drive through state' genoemd, vanwege de snelle verbinding tussen Boston en New York.

De route leidt je in vogelvlucht door de staat, alleen dan door een rustiger landschap, met kleine plaatsjes, met typisch Britse namen zoals Norfolk. Stop bij de kleine dorpjes en proef de lokale specialiteiten. Stop zeker in West Cornwall. Vlakbij dit idyllisch plaatsje vol antiekwinkeltjes kun je een kajak huren om de Housatonic rivier af te roeien.

New York

Het is nu niet zo lang meer naar New York City. Volg de highway 7 oostwaarts totdat je voorbij Norwalk komt. Je passeert de New York State en rijdt na een week New England het bruisende Manhattan binnen.

Reizen Appalachen

Meer Appalachen

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors