Klimaat New York

Klimaat New York

De staat New York ligt in het noordoosten van de Verenigde Staten en heeft te maken met drie verschillende klimaattypes. Het zuidoosten van de staat, waaronder Long Island en de stad New York vallen, heeft een warm zeeklimaat.

Meer landinwaarts tref je twee verschillende landklimaten aan: een warm landklimaat in het zuiden en een gematigd landklimaat in het noorden aan de grens van Canada. Het weer wordt sterk beïnvloed door twee continentale luchtmassa's: een warme, vochtige uit het zuidwesten en een koude, droge uit het noordwesten.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 258 reizen naar Amerika

Wat is het voor klimaat in New York?

De stad New York heeft een zeeklimaat, met gemiddeld 254 zonnige dagen per jaar. In de koudste maanden van het jaar is het er gemiddeld iets onder de nul graden. Het weer kan behoorlijk wispelturig zijn en redelijk snel omslaan.

De seizoenen van de Big Apple

De staat kent vier zeer uiteenlopende seizoenen. In de zomer kan het er zeer warm worden en kunnen temperaturen oplopen tot wel veertig graden. Bijna ieder jaar krijgt de stad wel te maken met een hittegolf. In de winter daarentegen kan het erg koud worden, met temperaturen tot onder het vriespunt. De lente en de herfst zijn erg wispelturig: van heftig regenen en waaien de ene dag tot zacht en zonnig de volgende dag. Houd qua kleding dus rekening met veel verschillende weersomstandigheden.

Winterse Kerstmis in New York

Rond kerstmis is het weer vaak nog niet echt winters. In december ligt de temperatuur gemiddeld nog tussen de nul en zes graden. Vaak begint de winter pas echt in januari, met gemiddelde temperaturen tussen de -3 en 3 graden. In februari kun je zelfs regelmatig sneeuwstormen verwachten.

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors