Tijd en Tijdsverschil New York

Tijd en Tijdsverschil New York

Als je gaat reizen krijg je vaak te maken met een tijdsverschil. Ook als je naar The Big Apple gaat, of als je contact zoekt met iemand in NY, moet je rekening houden met een verschil in tijd.

Tijdsverschil met Nederland: -6 uur

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 258 reizen naar Amerika

Als je gaat reizen krijg je vaak te maken met een tijdsverschil. Ook als je naar The Big Apple gaat, of als je contact zoekt met iemand in NY, moet je rekening houden met een verschil in tijd.

Hoeveel die tijd verschilt, hangt ervan af van de periode. Rondom het omschakelen van de zomer- en wintertijd, is er namelijk een afwijkend tijdsverschil. Dit ontstaat omdat het omschakelen van zowel de zomer- als de wintertijd niet gelijktijdig gebeurt binnen Nederland en de Verenigde Staten.

De tijd in New York

De zomertijd gaat in de VS in op de tweede zondag van maart, terwijl deze tijd in Nederland pas de laatste zondag van maart ingaat. Gedurende deze twee weken geldt er daarom een tijdsverschil van 5 uur, in plaats van de gebruikelijke 6. Voor de wintertijd geldt hetzelfde. De wintertijd gaat in de Big Apple in op de eerste zondag van november, terwijl de wintertijd in Nederland al een week eerder, tijdens de laatste zondag van oktober wordt ingevoerd. Ook gedurende deze week geldt er een afwijkend tijdsverschil van 5 uur.

Hoe laat is het in New York?

De standaardtijdzone in NY is UTC-5:00. De stad loopt dus vijf uur achter op de GMT (Greenwich Mean Time), terwijl Nederland één uur voorloopt. Zo ontstaat er een tijdsverschil van zes uur. Andere delen van Amerika bevinden zich in andere tijdzones, waardoor er verschillende tijdsverschillen ontstaan.

Tijdsverschil tussen New York en Nederland

Het tijdsverschil tussen Nederland en New York is in principe zes uur. De stad loopt zes uur achter in tijd op Nederland en het is daar dus vroeger. Als het hier bijvoorbeeld 15:00 uur 's middags is, dan is het in NY 9:00 uur 's ochtends. Alleen op het moment dat de zomertijd hier nog niet is ingegaan en in New York wel, is er een tijdsverschil van vijf uur. Dat geldt ook voor het terugzetten naar de wintertijd.

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors