Metro en taxi New York

Metro en taxi New York

Taxi's, bussen, metro's, per fiets of lekker lopend. Er zijn veel verschillende manieren om je te verplaatsen in The Big Apple. Eén van de makkelijkste vervoersmiddelen is waarschijnlijk wel de bekende yellow cab.

Ze zijn goedkoop en je vindt ze overal. Het starttarief is 2 dollar en 50 cent, en iedere 3 'blocks' komt er zo'n 50 cent bij. Let wel op: tussen vier uur 's middags en acht uur 's avonds zitten veel taxi's vol en is het dus moeilijk om een taxi te vinden.

Met de metro in New York

Het meest populaire vervoersmiddel is de NY subway, ofwel de metro. De metro in New York is een snelle, gemakkelijke en betaalbare manier om je te verplaatsen in de grote stad. De metro's rijden tijdens het spitsuur iedere twee tot vijf minuten en daarbuiten iedere vijf tot vijftien minuten. Zelfs 's nachts rijden de metro's gewoon door: ongeveer iedere twintig minuten.

Welk openbaar vervoer neem je in New York?

Als je met het openbaar vervoer wil reizen, dan heb je een MetroCard nodig. Dat is een dunne plastic kaart waarmee je de bus en de metro kunt nemen. Informeer naar de tarieven en koop je kaart bij één van de metrostations of een ander verkooppunt, zoals een supermarkt of een typische news stand.

Ik wil fietsen door New York

Als het lekker weer is en je veel van de stad wilt zien, is fietsen ook een ideale manier om de stad door te komen. Voor slechts een paar euro per uur huur je een fiets. Populaire fietsroutes gaan door Central Park, over de Brooklyn Bridge of langs Manhattan. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een georganiseerde fietstour.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereiding vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors