Beste reistijd New York

Beste reistijd New York

De beste reistijd voor New York hangt helemaal af van waar je naar op zoek bent. Wil je shoppen tijdens de uitverkoop, een romantische wandeling maken door een besneeuwd Central Park of de stad verkennen met de zon op je bol?

Wat betreft het weer lijkt New York redelijk veel op dat van Nederland, met sterke temperatuurverschillen tussen de verschillende seizoenen.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 258 reizen naar Amerika

Zomer in New York

In de warme zomermaanden juli en augustus lopen de temperaturen behoorlijk hoog op in de stad en vluchten veel inwoners de stad uit. De middagtemperaturen lopen gauw op richting de dertig graden. Een hittegolf in The Big Apple is niet ongewoon; vrijwel iedere zomer komt er tenminste 1 voor. In de winter kan het juist weer erg koud worden en kunnen er zelfs flinke sneeuwstormen voorbijkomen. Vertek je binnenkort naar NY? Bekijk dan het actuele weer.

Tips voor New York

De zomers in NYC zijn misschien wel warm, maar als je een beetje op je geld moet letten is het een ideale periode om te gaan. Vanwege de hitte zijn er veel aanbiedingen, waardoor je veel voordeliger uit kunt zijn. In de winter verandert de stad in een shopparadijs. Ga winkelen op Fifth Avenue, gelegen in de Upper East Side. Let wel op: de prijzen zijn erg hoog rond de kerst. Als je voor de koopjes komt, kun je beter wachten tot januari!

Festival bezoeken in New York?

De stad wordt niet voor niets 'the city that never sleeps' genoemd: er is altijd wel wat te doen. Iedere maand van het jaar is er wel een tof festival te vinden. Veruit de meeste festivals vinden in juni plaats. Wat dacht je van PrideFest, Mermaid Parade of Jazz Festival New York?

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors