Beste reistijd New York

Beste reistijd New York

De beste reistijd voor New York hangt helemaal af van waar je naar op zoek bent. Wil je shoppen tijdens de uitverkoop, een romantische wandeling maken door een besneeuwd Central Park of de stad verkennen met de zon op je bol?

Wat betreft het weer lijkt New York redelijk veel op dat van Nederland, met sterke temperatuurverschillen tussen de verschillende seizoenen.

Zomer in New York

In de warme zomermaanden juli en augustus lopen de temperaturen behoorlijk hoog op in de stad en vluchten veel inwoners de stad uit. De middagtemperaturen lopen gauw op richting de dertig graden. Een hittegolf in The Big Apple is niet ongewoon; vrijwel iedere zomer komt er tenminste 1 voor. In de winter kan het juist weer erg koud worden en kunnen er zelfs flinke sneeuwstormen voorbijkomen. Vertek je binnenkort naar NY? Bekijk dan het actuele weer.

Tips voor New York

De zomers in NYC zijn misschien wel warm, maar als je een beetje op je geld moet letten is het een ideale periode om te gaan. Vanwege de hitte zijn er veel aanbiedingen, waardoor je veel voordeliger uit kunt zijn. In de winter verandert de stad in een shopparadijs. Ga winkelen op Fifth Avenue, gelegen in de Upper East Side. Let wel op: de prijzen zijn erg hoog rond de kerst. Als je voor de koopjes komt, kun je beter wachten tot januari!

Festival bezoeken in New York?

De stad wordt niet voor niets 'the city that never sleeps' genoemd: er is altijd wel wat te doen. Iedere maand van het jaar is er wel een tof festival te vinden. Veruit de meeste festivals vinden in juni plaats. Wat dacht je van PrideFest, Mermaid Parade of Jazz Festival New York?

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors