Kaart New York

Kaart New York

De staat New York behoort tot de noordoostelijke en Midden-Atlantische regio's van de Verenigde Staten en grenst aan New Jersey, Pennsylvania, Connecticut, Massachusetts en Vermont.

In het noorden grenst de staat aan Canada. De hoofdstad van de staat is Albany, maar de grootste stad is uiteraard The Big Apple. NYC is niet alleen de grootste stad van de gelijknamige staat, maar van de gehele Verenigde Staten. Om verwarring te voorkomen wordt er vaak naar de staat verwezen als New York State en naar de stad als New York.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 249 reizen naar Amerika

De map van New York

De staat beslaat totaal 141.205 km2 en heeft veel meren en rivieren. De bekendste rivier is de Hudson, die ontspringt bij de stad NY. Andere bekende plekken in de staat zijn de wereldberoemde Niagarawatervallen en de eilanden Manhattan, Long Island en Staten Island. Het grootste gedeelte van de stad NY is op deze drie eilanden gebouwd.

New York in kaart gebracht

NYC heeft bijna tien miljoen inwoners en bestaat uit vijf stadsdelen: The Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens en Staten Island. Deze stadsdelen zijn zo groot dat vier van de vijf op zichzelf in de top 10 van de dichtstbevolkte steden van Amerika zouden staan.

Met het openbaar vervoer in New York

NYC is dus enorm, maar er zijn gelukkig vele manieren om jezelf snel en veilig te verplaatsen door de stad. De meest populaire manier om de stad door te komen is met de metro. Andere populaire vervoersmiddelen zijn de beroemde gele taxi's en de bus. Natuurlijk kun je ook lekker gaan lopen of fietsen!

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors