Amerika.nl

Bezienswaardigheden San Francisco

Stap in een cable car en tour via de steile, kronkelende wegen van San Francisco langs alle bezienswaardigheden die de stad rijk is. Van de beroemde Golden Gate Bridge en het beruchte Alcatraz tot de zigzaggende Lombard Street. Lees verder

Stap in een cable car en tour via de steile, kronkelende wegen van San Francisco langs alle bezienswaardigheden die de stad rijk is. Van de beroemde Golden Gate Bridge en het beruchte Alcatraz tot de zigzaggende Lombard Street.

Veel Amerikanen, maar ook toeristen na een rondreis door de Verenigde Staten, weten het zeker: San Francisco is de leukste stad van Amerika. In deze Europees aandoende stad aan de weskust is iedereen welkom. Dit levert San Francisco een mengelmoes van culturen op. San Francisco’s bezienswaardigheden zijn even divers en interessant als haar inwoners.

Bekendste bezienswaardigheden van San Francisco

Kenmerkend voor San Francisco zijn de kronkelende, steile straten. Niet zo gek, want de stad is gebouwd op 43 heuvels. Lombard Street is een van de bekendste bezienswaardigheden van San Francisco. Met de auto van San Francisco’s beroemdste straat naar beneden zigzaggen is een ware uitdaging.

Zit je liever niet zelf achter het stuur in het heuvelachtige San Francisco, stap dan aan boord van een van de karakteristieke tramkarretjes die door de stad razen. Stap uit bij het Cable Car Museum waar je de eerste trams ziet die in de jaren zeventig van de negentiende eeuw door San Francisco denderden.

Andere bekende highlights in San Francisco zijn de Transamerica Pyramid, de grootste wolkenkrabber van de stad, en de Coit Tower. Beiden torens zijn niet meer weg te denken uit de skyline van San Francisco.

Daarnaast mag een bezoek aan Fisherman’s Wharf niet ontbreken tijdens een vakantie in San Francisco. In deze wijk vind je de beste visrestaurants, tal van bezienswaardigheden, zoals het Maritime National Historical Park, en spot je zeeleeuwen bij Pier 39.

Golden Gate Bridge

Vervolg je stedentrip in San Francisco met een wandeling of fietstocht over de Golden Gate Bridge. De bekende rode attractie is vaker dan niet omsloten door dikke witte mist. Met een lengte van 2,7 kilometer is de Golden Gate Bridge een van de langste bruggen van de Verenigde Staten.

Ten zuiden van de Golden Gate Bridge ligt het Golden Gate Park. Dit stadspark is een fijne plek om de drukte van het centrum even te ontvluchten én barst van de bezienswaardigheden. Hier vind je de San Francisco Botanical Garden, de Japanese Tea Garden en het de Young Museum.

Alcatraz

In de baai van San Francisco ligt Alcatraz. Ooit was dit een van Amerika’s meest beruchte gevangenissen, nu is het een van San Francisco’s grootste toeristische trekpleisters. Het kleine eiland was eerst een militair fort en veranderde in 1907 in een gevangenis.

Veel beruchte criminelen eindigden in Alcatraz. Tijdens een tour door Alcatraz betreed je de gevangenis via dezelfde ingang als de gedetineerden destijds. Een ijzelingwekkende audiotour, ingesproken door ex-gevangenen, neemt je mee door een van San Francisco’s bekendste bezienswaardigheden.

Reizen San Francisco

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors