Tijd en tijdsverschil San Francisco

Tijd en tijdsverschil San Francisco

De stad San Francisco ligt in een andere tijdzone dan Nederland, waardoor er een tijdsverschil ontstaat. De stad bevindt zich net als Los Angeles, in de zogenaamde Pacific Time Zone.

Tijdsverschil met Nederland: -9 uur

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 258 reizen naar Amerika

In de zomer wordt de tijd in San Francisco, net als in Nederland, een uur vooruit gezet. Omdat de zomertijd in Nederland op de laatste zondag van maart ingaat, en in de VS al op de tweede zondag van maart, geldt er tijdelijk niet een tijdsverschil van 9 uur. Ditzelfde geldt voor de wintertijd. De wintertijd gaat in Nederland al in op de laatste zondag van oktober, terwijl deze pas een weekend later, tijdens de eerste zondag van november, in San Francisco gaat.

De tijd in San Francisco

De tijd in San Francisco is gebaseerd op de UTC/GMT -8 uur tijdzone. Op de tweede zondag van de maand maart wordt de tijd 's nachts een uur vooruit gedraaid van 02:00 uur naar 03:00 uur. De stad zit dan in een andere tijdzone, namelijk UTC/GMT -7 uur. Wil je zeker weten wat de actuele tijd in San Francisco is, raadpleeg dan bovenstaande klok.

Wat is het tijdsverschil met San Francisco?

Nederland zit in de tijdzone UTC +1 uur, waardoor er een tijdsverschil tussen San Francisco en Nederland ontstaat van 9 uur. Omdat onze zomertijd pas een paar weken later ingaat (in de laatste week van maart) ontstaat er tijdelijk een tijdsverschil tussen San Francisco en Nederland van 8 uur, in plaats van 9 uur. Dat geldt ook met het terugzetten naar de wintertijd, wat niet op dezelfde dag gebeurt.

Tijdzone San Francisco

De tijdzone in San Francisco is anders dan in Nederland. Hoewel je er over het algemeen van uit kan gaan dat er een tijdsverschil is tussen Nederland en SF van 9 uur, kan het zijn dat je rondom de periodes van het omschakelen naar de zomer- of wintertijd twijfelt. Bovenaan deze pagina is daarom de huidige actuele tijd weergeven, waardoor je hier niet over hoeft te twijfelen.

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors