Hoover Dam

Hoover Dam

door Getaway Travel

De Hoover Dam ligt in het zuiden van Nevada, op de weg van Las Vegas naar Grand Canyon National Park. De 221 meter hoge betonnen stuwdam is een populaire tussenstop. Zeker als je houdt van art deco, geschiedenis en bouwkunde.

De bouw van de Hoover Dam voltrok van 1930 tot 1936. De dam moest overstromingen van de Colorado River-bassin tegengaan, die het omliggende land en boerderijen bedreigden. Het bouwwerk is vernoemd naar Herbert Hoover. De 31ste president van de Verenigde Staten, die ten tijden van de bouw, nog Minister van Economische Zaken was.

ZELF NAAR Hoover Dam?

Bekijk alle 8 reizen naar Hoover Dam

De Hoover Dam bezoeken

De populaire bezienswaardigheid ligt op drie kwartier rijden van Las Vegas. De dam verzorgt de gokstad en omliggende dorpen en steden van energie. Vanuit Vegas kun je eenvoudig Hoover dam bezoeken. Ga op pad met een gids of huur zelf een auto.

De stuwdam is zeer indrukwekkend. Evenals het achterliggende Lake Mead. De dam is de op een na hoogste van Amerika. Voor de bouw is 3,33 miljoen kubieke meter beton gebruikt en per dag reizen er bijna 15.000 mensen overheen.

Tijdens het bezoeken van de dam maak je een tour door de energiecentrale aan de voet van de dam en bekijkt een film over de moeizame totstandkoming van het bouwwerk.

Boulder City

De dam werd aangelegd ten tijde van de Grote Depressie. De werkomstandigheden waren ellendig.

Duizenden werknemers verbleven in eerste instantie in tentenkampen. Door de verzengende hitte en slechte hygiëne kwamen niet alleen werklieden maar ook hun vrouwen en kinderen om het leven.

In 1932 was er zoveel protest tegen de verblijfsvoorzieningen dat het aannemersbedrijf overging tot de bouw van het stadje Boulder City.

Lake Mead

Achter de Hoover Dam ligt het Lake Mead reservoir. Maak een cruise over het water of boek een skydive tripje bij Boulder City boeken, voor een spectaculair uitzicht over de stuwdam en Lake Mead.

Reizen Hoover Dam

Meer Hoover Dam

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors