Klimaat San Francisco

Klimaat San Francisco

"De koudste winter die ik ooit heb meegemaakt was een zomer in San Francisco", zou Mark Twain ooit gezegd hebben. Het klimaat in San Francisco is mediterraan, met kenmerkende koele zomers, wat typisch is voor de kust van California.

Dit gebied wordt gekenmerkt door vochtige, milde winters en droge zomers. Omdat de stad aan drie kanten omgeven is door water, wordt het weer sterk beïnvloed door de koele stromingen van de Stille Oceaan. Hierdoor worden de temperaturen gematigd en ontstaat er een klimaat in San Francisco dat opmerkelijk mild is, met het hele jaar door weinig seizoensgebonden variatie in temperatuur.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 249 reizen naar Amerika

Klimaat in San Francisco

Onder de grote Amerikaanse steden heeft San Francisco de koudste dagelijkse gemiddelde temperatuur, koudste maximum- en koudste minimumtemperaturen voor de zomermaanden juni, juli en augustus. Het klimaat in San Francisco zorgt ervoor iets opvallends. Tijdens de zomer stijgt warme lucht in de valleien van California en ontstaat een lagedrukgebied. dit lage drukgebied trekt wind aan, waarmee de kenmerkende koele wind en mist ontstaat.

De beste reistijd voor San Francisco

De beste reistijd voor San Francisco is lastig vast te stellen. In principe kun je San Francisco het hele jaar door bezoeken, omdat de temperaturen het hele jaar door redelijk gelijk blijven. De warmste tijd van het jaar is tijdens de late zomer en de vroege herfst. In april, mei, september en oktober heb je de meeste kans op weinig regen en relatief veel zon. Een beste reistijd is er dus eigenlijk niet; het klimaat in San Francisco is aangenaam.

Geen sterk verschillende seizoenen in San Francisco

Er zijn geen sterk gedefinieerde seizoenen in San Francisco zoals wij die kennen: winters zijn zacht en zomers fris. Gemiddeld komt de temperatuur maar 29 dagen per jaar boven de 24 graden. Van mei tot en met oktober is het mild tot warm met gemiddelde temperaturen tussen de 11 en 22 graden. Van november tot april is het regenachtiger en iets koeler met temperaturen tussen de 8 en 18 graden. Je kunt zelf bekijken welke seizoenen je San Francisco wilt bezoeken.

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors