5 iconische roadtrips door Amerika

5 iconische roadtrips door Amerika

door Maurice Kosterink

Countrymuziek komt uit de radio, terwijl boerderijen en maisvelden voorbij snellen. In de achteruitrijspiegel zie je nog maar net de contouren van Chicago. Maar in de voorruit zie je de waarvan je altijd al droomde. 

Tja, wie fantaseert er niet over een roadtrip door Amerika? Toch maken de duizenden kilometers aan wegen het niet altijd even makkelijk om een route uit te kiezen. Om jou een handje op weg te helpen, hebben wij vijf iconische roadtrips door Amerika op een rij gezet.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 249 reizen naar Amerika

5. De Historic Columbia River Highway is gemaakt voor de natuurliefhebber

De Historic Columbia River Highway in Oregon brengt van Troutdale tot aan The Dalles. Tijdens deze roadtrip door Amerika rijd je langs alle hoogtepunten van het Columbia River Gorge natuurpark. Zo bezoekje Crown Point, waar je een uitzicht hebt over de Columbia-rivier die zich een weg baant langs de massieve bergen. Maar je stopt ook bij de grootste waterval van Oregon: de Multnomah Falls. 

4. Met de Blue Ridge Parkway ontdek je de Appalachen aan de Amerikaanse oostkust

Wil je liever naar de oostkust? Met de Blue Ridge Parkway stap je in de groene wereld van de Appalachen. Deze roadtrip door Amerika leidt je van Great Smoky Mountains National Park tot Shenandoah National park. Onderweg rijd je langs de 1300 meter hoge Looking Glass Rock. Vanaf deze rots heb je een weids uitzicht over de groene bossen van de Appalachen.

3. Doorkruis héél Amerika met de Ocean-to-Ocean Highway

Na het rijden van de Ocean-to-Ocean Highway realiseer jij je pas hoe divers Amerika is. Je reis begint in het mediterrane San Diego en brengt je via het cowboy-achtige Texas naar het groene Great Smoky Mountains National Park. Onderweg kom je nog langs het zakelijke Dallas en het swingende New Orleans. Dit is misschien wel een van de meest iconische roadtrips van Amerika. 

2. Met de Highway 1 ligt de hele westkust aan je voeten

De Highway 1 brengt je van Los Angeles helemaal naar Seattle. Terwijl je over de 2.400 kilometer lange route langs de westkust van Amerika rijdt, kom je wilde kustlijnen en de enorme kustsequoia’s tegen. Maar het echte roadtrip-gevoel krijg je als je over de Golden Gate Bridge San Francisco binnenrijdt. 

1. Route 66 is stiekem de roadtripdroom van iedereen

Hoe kan het ook anders? Route 66 is een échte legende. Begin deze ultieme roadtrip door Amerika in Chicago en bezoek onderweg het Grand Canyon National Park, voordat je een gokje waagt in Las Vegas. Vergeet daarna deze droomreis niet af te sluiten met een foto op de pier van Santa Monica.

Kan je nu niet wachten om zelf over de Amerikaanse wegen te scheuren? Bekijk dan hier ons reisaanbod voor de meest iconische roadtrips door Amerika.

Fotocredits: Marshal Hedin

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors