De leukste attractieparken aan de westkust

De leukste attractieparken aan de westkust

door Priscilla Nooijen

Vol met adrenaline kom je de Double Shot uit. Dat smaakt naar meer! Je neemt een ritje in de houten Giant Dipper en geniet van het uitzicht op het water wanneer je op de top van deze achtbaan zit. Je bevindt je aan de kust in het zonnige Californië en gaat nog lang niet naar huis. Er wachten nog meer attracties op je.

Je geniet van een warme funnel cake met slagroom, kijkt naar de surfers in het water en gaat dan weer verder op avontuur. Wij hebben de leukste attractieparken aan de westkust voor je op een rij gezet!

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 260 reizen naar Amerika

5. Balboa Island, Newport Beach

In Newport Beach vind je de Balboa Fun Zone. Hier spring je zo hoog als je kunt op een enorme trampoline, ga je op een cruise en vermaak je je in de game hall. Om het af te sluiten maak je een ritje in het kleine, gekleurde reuzenrad.

Vanuit de fun zone pak je het pontje naar Balboa Island. Op dit eiland vind je ontzettend veel restaurantjes bij elkaar, die alle gerechten serveren die je je maar kunt bedenken. Wie na het eten nog trek heeft in een toetje, kan terecht bij Dad's Original Balboa Bar. Hier koop je een banaan gedoopt in melkchocolade, voorzien van topping naar keuze. Yum!

4. Pier 39, San Francisco

Pier 39 biedt ontzettend mooie uitzichten op de baai van San Francisco, de Golden Gate Bridge en het eiland Alcatraz. Maar dat is niet het enige dat deze pier zo bijzonder maakt. Je komt hier ook om naar zeeleeuwen te kijken, het aquarium te bezoeken en vis te eten bij Bubba Gump Shrimp Co. of Crab House.

Voor wat sensatie ga je naar Magowan's Infinite Mirror Maze of de 7D Experience. Rol over de grond en spring omhoog om laserstralen te ontwijken in de Laser Challenge en vind je weg naar buiten door een doolhof vol oneindige gangen en doodlopende halletjes.

3. Belmont Park, Mission Beach

Vlak naast Mission Beach in San Diego vind je Belmont Park. Het bijzondere aan dit parkje is de 21 meter hoge Giant Dipper. Vanuit het hoogste punt van deze achtbaan heb je prachtig zicht over de kust van San Diego.

Na het achtbaanritje geniet je van een grote pretzel, beklim je de klimmuur en loop je de game hall door. Wanneer je uitgespeeld bent, ga je voor een welverdiend drankje naar het naastliggende WaveHouse Beachclub. Nog nooit gesurfd? Je probeert het hier op een grote, kunstmatige golf in de golfmachine.

2. Pacific Park, Santa Monica Pier

Het Pacific Park vind je op één van de bekendste pieren van Amerika: de Santa Monica Pier. Het park zit vol met kleine souvenirwinkeltjes, eettentjes en kermiskraampjes. Vul je eigen flesje met zand om als souvenir te bewaren en geniet van een funnel cake met aardbeien en slagroom.

Op deze pier hoef je je nooit te vervelen, want naast de vele speelkraampjes vind je hier een groot reuzenrad, een lange achtbaan en een hoge plunge waarbij je "naar beneden stort".

1. Santa Cruz Beach Boardwalk

Het oudste attractiepark van Californië vind je in Santa Cruz. Dit park heeft meer dan 35 attracties voor jong en oud. Geniet van het uitzicht in het reuzenrad (zonder dakjes!) , laat je schrikken in de Haunted Castle en probeer niet doorweekt te raken in de spannende waterattractie Logger's Revenge.

Voor wat meer spanning kun je terecht bij de populaire Giant Dipper achtbaan. Onderga scherpe bochten en onverwachte dalingen in de Undertow of laat je naar beneden vallen in Double Shot. Nog wat tijd over? Ga op zoek naar unieke souvenirs in Octopus' Garden en probeer een gefrituurde Twinkie.

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors