Mobile

Mobile

door Nina Bergh

Ben je in Alabama en wil je genieten van zon en zee? Dan moet je in Mobile zijn. Mobile is de enige havenstad in de staat. Het kleine plaatsje is de op drie na grootste stad van Alabama met een inwoneraantal van ongeveer 200.000 mensen.

Door de nabijheid van de Golf van Mexico hangt er een heerlijk tropisch briesje in deze stad. 's Zomers kan het erg benauwd en heet worden. De winters zijn mild, maar met veel regen. De stad ligt precies in het gebied waar 's zomers veel tropische stormen en orkanen langs razen. In 2005 ondervond de stad grote schade door orkaan Katrina.

ZELF NAAR Mobile?

Bekijk alle 3 reizen naar Mobile

Carnaval Mobile

In Mobile vind je veel verschillende culturen. Denk aan Caribische maar ook Franse en Spaanse invloeden. Dit maakt Mobile tot een sfeervolle, feestelijke stad. Mardi Gras en Carnaval worden hier uitbundig gevierd. De festiviteiten worden heel serieus genomen en de inwoners maken er ieder jaar weer iets heel speciaals van.

Mobile Museum of Art

Ook als je niet van musea houdt is het Mobile Museum of Art (MMoA) een aanrader. Het museum onderging een aantal jaren geleden een grote metamorfose waarbij de omvang verdriedubbelde. Werken uit de zuidelijke staten zijn ruim vertegenwoordigd in het MMoA. Maar je vindt er ook Afrikaanse kunstwerken en zelfs een Europese collectie.

Om de zoveel tijd wisselt het museum zijn tijdelijke exposities.

Battleship Memorial Park Mobile

Aan de Mobile Bay, in het Battleship Memorial Park, liggen twee bijzondere historisch schepen. Er ligt een onderzeeër en een oorlogsschip uit de Amerikaanse vloot ten tijde van de Tweede Wereldoorlog.

De prachtige schepen kan je bewonderen vanaf de grond of per helikopter. Wil jij jouw vrienden thuis jaloers maken? Schiet dan tijdens deze vlucht de meest exclusieve vakantiefoto's.

Reizen Mobile

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors