Birmingham

Birmingham

door Nina Bergh

Birmingham is een typisch zuiderse stad waar gezelligheid en gastvrijheid vooropstaan. Geniet van gastronomische hoogstandjes in grill- en barbecuerestaurants. Maak een cultureel uitstapje of speel een potje golf.

Birmingham is de grootste stad van Alabama en er is altijd wat te doen. 'Looking for something more out of the ordinary? Go Birmingham! More Magic than Ever.' Dit is het motto van de stad, die constant aan het vernieuwen is. Nieuwe attracties en restaurants schieten als paddenstoelen uit de grond.

ZELF NAAR Alabama?

Bekijk alle 4 reizen naar Alabama

Alabama Jazz Hall of Fame

De Afro-Amerikaanse roots zijn in Alabama niet te missen. Ook in Birmingham word je hieraan herinnerd. Naast het Civil Rights Institute en de schitterende Sixteenth Street Baptist Church ligt de Alabama Jazz Hall of Fame.

Zowel voor echte jazzkenners als totale muziekleken is dit een leuk uitstapje. In 1978 opende de muziekhal. Je vindt er onder andere exposities over Nat King Cole en Duke Ellington en andere grote jazzlegendes uit Alabama.

Red Mountain

Bezoek de Red Mountain. De berg ligt in het Red Mountain Park. Het stadspark is zo groot dat het zelfs Central Park in New York overtreft. Je wandelt er heerlijk wandelen, leeft je uit op het voetbalveld of geniet van een picknick aan de rand van het meer.

Red Mountain dankt zijn naam aan de roestige kleur van de berg. Bovenop ligt Vulcan Park met geweldige verzichten over de stad. Hier staat ook het grootste gegoten ijzeren beeld ter wereld. Het zeventien meter hoge beeld van de Romeinse god van het vuur werd geplaatst in 1904.

Vandaag de dag is het monument toonbeeld voor wat Birmingham was, is en hoe het moet zijn in de toekomst. Voor de stad is dit een belangrijke plek. Vlakbij het monument ligt een bezoekerscentrum met interactieve tentoonstelling over het gebied.

Reizen Alabama

Meer Birmingham

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors