Montgomery

Montgomery

door Nina Bergh

Montgomery is een typisch zuidelijk stadje waar ze houden van lekker eten, muziek en de kerk. De rustige provinciale plaats werd wereldnieuws op 1 december 1955 toen Rosa Parks weigerde haar busplaats af te staan aan een blanke.

De huidige hoofdstad van de staat Alabama kent een bewogen geschiedenis. Ooit was het de hoofdstad van de Confederatie, totdat die verplaatste naar de stad Richmond in Virginia. Later speelde de stad een centrale rol in de strijd om gelijke rechten.

ZELF NAAR Montgomery?

Bekijk alle 2 reizen naar Montgomery

Rosa Parks Museum

Naar aanleiding van de Montgomery Bus Boycot en de rassenscheiding is het Rosa Parks Museum opgericht. Hier kan je op een groot scherm de gebeurtenissen, die destijds plaatsvonden, volgen. Dit zijn onder andere beelden van het protest.

Ook het officiële politierapport dat opgemaakt werd tegen Rosa Parks lees je hier.

Weleens in Zuid-Afrika geweest?

Bekijk wat er te zien en doen is in Kaapstad

Montgomery Zoo

De Montgomery Zoo is zowel met als zonder kinderen leuk om te bezoeken. De dieren leven in een zo natuurlijk mogelijke habitat.

De dierentuin werd in 1972 geopend in het park van Montgomery. Vanwege een grote uitbreiding verhuisde de Zoo naar de rand van de stad. Het park telt maar liefst 700 diersoorten en is opgedeeld in verschillende werelddelen. Ieder werelddeel wordt vertegenwoordigd door een aantal dieren uit die regio.

Montgomery Museum of Fine Arts

Sinds 1930 is het Montgomery Museum of Fine Arts een toonaangevend museum op het gebied van de schone kunsten. Ruim twintig jaar is het gevestigd in het Wynton M. Blount Cultural Park. De focus van het museum ligt op het verzamelen en onderhouden van Amerikaanse sculpturen en schilderijen. Er zijn veel wisselende exposities maar ook een permanente tentoonstelling.

Naast het werk van Amerikaanse meesters zoals Whistler en Edward Hopper, vind je hier ook werk van grootheden als Rembrandt en Albrecht Dürer. Voor kinderen is er een knutselstudio en een interactieve kunstgalerie.

Montgomery zelf zien? Vraag onafhankelijk advies over je reis

De reisspecialisten van de Amerika Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Amerika. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Amerika Desk!

Like deze pagina

Reizen Montgomery

Meer Montgomery

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors