Beste reistijd Florida

Beste reistijd Florida

In de Sunshine State is het bijna altijd lekker weer. De temperatuur ligt het hele jaar door rond de 24 graden en de staat kent een zeer hoog aantal zonnedagen: meer dan driehonderd per jaar. Benieuwd naar de beste reistijd voor Florida? Lees dan snel verder.

Toch is er wel een groot verschil tussen de weersomstandigheden en de temperaturen in de verschillende seizoenen. Als je van tropische warmte houdt, is de beste reistijd voor Florida de zomer. Het is dan op de meeste plekken extreem warm en vochtig met gemiddelde temperaturen boven de dertig graden. Houd wel rekening met flinke regenbuien en stevige onweersstormen tijdens deze periode.

Wat is de beste reistijd voor Florida?

Als je niet zo houdt van extreem weer, is de beste reistijd voor Florida onze winter. Temperaturen zijn dan aangenaam en het regent en onweert nog maar weinig. De meeste kans op lekker weer heb je wanneer je naar het zuiden van de staat reist, bijvoorbeeld naar Miami. Van december tot en met maart is het daar hoogseizoen en stroomt het er vol met overwinteraars. Het kan dan de beste reistijd voor Florida zijn, mits je de vele overwinteraars geen probleem vindt.

Seizoenen Florida

De herfst en de lente zijn ook ideale seizoenen om Florida te bezoeken, met ieder weer hun eigen kenmerken. Het voorjaar begint meestal al vroeg. De natuur laat zich in deze seizoenen van Florida van haar beste kant zien: alle planten en struiken zijn frisgroen en staan in bloei.

Tips: wanneer reizen naar Florida?

We geven je graag tips voor Florida. Wanneer kun je het beste reizen naar Florida? De herfst is fijn omdat het dan wat rustiger is en nog steeds vrij lekker weer. Het is dan wel nog steeds orkaanseizoen, waardoor je met extreem weer te maken kunt krijgen. Het officiële orkaanseizoen loopt van 1 juni tot en met 30 november. Ben je op zoek naar nog meer tips voor Florida? Bezoek dan de pagina over Florida.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors