Klimaat Florida

Klimaat Florida

Het klimaat van het noordelijke en centrale deel van de Amerikaanse staat Florida is vochtig subtropisch. In het zuiden heerst een tropisch klimaat. Het regenseizoen loopt van juni tot en met september.

Tijdens die maanden is er, gezien het klimaat van Florida, ook een groter risico dat tropische cyclonen de kust bereiken. Het officiële orkaanseizoen is van begin juni tot eind november. In heel het Caribische gebied komen er jaarlijks vijf tot tien orkanen voor. De gehele staat kan getroffen worden door een orkaan, maar het zuiden en de oostkust worden het vaakst getroffen. Er is ook altijd een kans op tornado's.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 272 reizen naar Amerika

Wat voor klimaat is het in Florida?

Het klimaat in Florida is enigszins afhankelijk van waar je je precies bevindt in de staat, maar over het algemeen kan er gezegd worden dat de winters mild en droog zijn en de zomer heet en benauwd. Vooral in Miami kan het erg warm worden in de zomer met temperaturen boven de dertig graden en een hoge luchtvochtigheid.

Het klimaat in december in Florida

Dankzij het milde klimaat in Florida, is de maand december is ideaal om een rondreis door Florida te maken. Het is niet zo extreem warm en druk als in de zomermaanden, maar nog steeds heerlijk zonnig en ook relatief droog. Gemiddeld ligt de temperatuur tussen 17 en 25 graden in december.

Is Florida de ideale plek om te overwinteren?

Florida is een goede plek om te overwinteren. Je kunt dan het beste naar het zuiden gaan: daar heb je de meeste kans op lekker weer. Van december tot en met mei liggen de temperaturen in het zuiden gemiddeld ergens tussen de 15 en 25 graden. Er valt ook weinig regen in deze periode en je kunt dus zeker goed overwinteren in Florida. Je kunt altijd vlak voor vertrek het actuele weer bekijken.

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors