Kaart Florida

Kaart Florida

'The Sunshine State' ligt in het zuidoosten van de Verenigde Staten en heeft een oppervlakte van 151.939 vierkante kilometer. De staat grenst aan twee andere staten, namelijk Georgia en Alabama.

Wanneer je een kaart van Florida bekijkt, zie je dat de staat in het zuidoosten van de Verenigde Staten ligt. De staat heeft een oppervlakte van 151.939 vierkante kilometer. Vanwege de zuidelijke ligging, grenst de staat op de kaart van Florida maar aan twee andere Amerikaanse staten, namelijk Georgia en Alabama. Zij grenzen allebei aan de noordgrens. Verder is de staat omringd door water. De oostelijke kant van de staat grenst aan de Atlantische Oceaan, de westelijke kant aan de Golf van Mexico. Deze wateren komen in het zuiden bij elkaar.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 259 reizen naar Amerika

Waar ligt Florida op de map?

Florida is op de map gelegen de meest zuidelijke staat van Amerika, met uitzondering van Hawaii. Zelfs het meest noordelijke puntje van FL ligt nog 160 kilometer zuidelijker dan de ondergrens van California. Onderaan op de map van Florida kom je een eilanden groep tegen: de Keys. Deze liggen slechts 2.700 kilometer van de evenaar af.

De map van Florida

De map van Florida toont aan dat Tallahassee de hoofstad is. Tallahassee ligt in de zogenaamde panhandle (pannensteel) van de staat, die het noordelijke gedeelte van de staat vormt. De term panhandle wordt in Amerika vaak gebruikt voor een langwerpig uitsteeksel van een geografisch gebied. Tallahassee is overigens niet de grootste stad van de staat. Dat is Jacksonville: een stad in het noordoostelijke puntje op de map van Florida.

Florida in kaart

Andere bekende bestemmingen die je ziet op de kaart van Florida zijn Miami en Orlando. Miami ligt in het zuidoostelijke puntje van de staat en Orlando ligt meer centraal in het binnenland. Wanneer je Florida in kaart brengt, kom je verder nog populaire bestemmingen als Daytona Beach (een populaire spot voor springbreakers) aan de oostkust tegen, en Tampa aan de westkust.

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors