Tijd en tijdsverschil Florida

Tijd en tijdsverschil Florida

De Amerikaanse staat Florida ligt in het meest zuidoostelijke puntje van het land en wordt ook wel de Sunshine State genoemd vanwege het zonnige klimaat gedurende het hele jaar.

Tijdsverschil met Nederland: -7 of -6 uur

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 258 reizen naar Amerika

De staat is onder andere bekend vanwege de enorme pretparken zoals Disney World of Universal Studios Orlando, en natuurlijk de populaire stad Miami Beach. Net als in de rest van Amerika, ontkom je niet aan een tijdsverschil in Florida. Hoeveel de tijd in Florida verschilt met Nederland is afhankelijk van de tijdzone waarin je je bevindt.

De tijd in Florida

Amerika heeft zes verschillende tijdzones. De staat ligt in twee van deze tijdzones. Het grootste gedeelte ligt in de tijdzone UTC -5 uur, waar de Eastern Standard Time geldt. Alleen het noordwesten, ookwel het gebied dat wordt aangeduid als de Panhandle, ligt in de tijdzone UTC -6 uur, aangeduid als de Central Standard Time. De tijd in Florida kan dus verschillen, afhankelijk van de plaats waar je je bevindt.

Tijdverschil Florida - Nederland

Welk tijdverschil tussen Florida - Nederland er precies is, hangt er dus vanaf waar je je precies bevindt. Alleen het meest westelijke gedeelte van de staat ligt in de UTC -6 tijdzone. Aangezien Nederland in de UTC +1 tijdzone ligt (Standard European Time), is er daar een tijdsverschil van zeven uur met Nederland. Als je je in het overige en grootste gedeelte bevindt, kun je daar een uurtje vanaf trekken, en geldt er een tijdverschil tussen Florida - Nederland van 6 uur.

Hoe laat is het in Florida?

Wil je weten hoe laat het is in Florida? Net als Nederland, kent de staat ook een zomertijd, ofwel Daylight Saving Time. Deze gaat in op de tweede zondag in maart en eindigt weer op de eerste zondag van november. Houd er rekening mee dat de zomer- en wintertijd van de VS niet gelijk met Europa wordt ingevoerd, waardoor er bij het omschakelen een tijdelijk extra verschil kan ontstaan. Wil je zeker weten hoe laat het is in Florida, raadpleeg dan bovenstaande klok.

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors