Amerika.nl Jouw vakantie naar Amerika begint hier!

Bezienswaardigheden Florida

Shoppen in Miami, op de foto met Mickey Mouse in Disney World, ontspannen aan de stranden van Miami Beach, Key West en de Florida Keys. Krokodillen spotten in de Everglades. Florida’s bezienswaardigheden zijn er bijna te veel om op te noemen. Welkom in de Sunshine State! Lees verder

Shoppen in Miami, op de foto met Mickey Mouse in Disney World, ontspannen aan de stranden van Miami Beach, Key West en de Florida Keys. Krokodillen spotten in de Everglades. Florida’s bezienswaardigheden zijn er bijna te veel om op te noemen. Welkom in de Sunshine State!

Denk je aan Florida, dan denk je aan de prachtige stranden die het schiereiland omringen. Aan de kleurrijke wereldstad Miami. Maar ook aan de wereld van Walt Disney, Universal Studios en Harry Potter. En wat dacht je van de schitterende nationale parken? Tijd voor een rondreis door Florida!

Miami

Begin je vakantie in Florida in Miami: de grootste stad van de staat. In Miami winkel je in Coconut Grove, Bayside Marketplace en het Wynwood Art District. Je slentert over de boulevard de Ocean Drive en neemt een hapje van de Latijns-Amerikaanse keuken in Little Havana.

Op steenworpafstand van Miami vind je de bekende badplaats Miami Beach. In de wijk South Beach duik je het uitgaansleven in om urenlang te dansen. Ook in Downtown Miami vind je veel hippe bars en nachtclubs.

Stranden Florida

Ben je na de drukte van Miami toe aan wat ontspanning, zoek dan een van de heerlijke stranden op die Florida rijk is. Geniet van de rust in de relaxte badplaats Key Biscayne of zoek de witte zandstranden van de Florida Keys op.

Op het eiland Key West snorkel je tussen koraalrif en beleef je de wildste kroegentocht tijdens je vakantie in de Verenigde Staten. Of zoek de Golfkust van Florida op. Aan de westkust vind je fijne stranden en kleine badplaatsen zoals Naples.

Everglades National Park

Zowel Naples als Miami vormen een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan het Everglades National Park. Dit nationale park in het uiterste zuiden van het schiereiland is een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Florida. Hier spot je krokodillen en panters.

Vervolg je rondreis door Florida met een tour in een swamp buggy door het moerasland van het aangrenzende Big Cypress National Preserve. Sta je liever oog in oog met dolfijnen in plaats van alligators, neem dan een kijkje in het Biscayne National Park.

Disney World in Orlando

Een vakantie in Florida is niet compleet zonder een tussenstop in een van de populairste en drukstbezochte attracties: Disney World in Orlando. Om de vier attractieparken en twee waterparken allemaal te zien, heb je wel een week nodig in de magische wereld van Walt Disney.

Nog meer magie vind je in het Harry Potter pretpark in Universal Studios Orlando. In dit park dat geheel in het teken staat van de filmstudio’s van Universal Pictures loop je een filmset op en schreeuw je de longen uit je lijf in een van de achtbanen.

Op ongeveer een uur rijden van Orlando ligt Merritt Island, de volgende highlight van Florida. Hier bezoek je het Kennedy Space Centre. Vanaf het nabijgelegen Cape Canaveral werd op 16 juli 1969 de Apollo 11 gelanceerd. Aan boord zat Neil Armstrong. Vijf dagen later schreef hij geschiedenis door als eerste mens voet op de maan te zetten.

Voor geschiedenisliefhebbers is het stadje St. Augustine in het noordoosten van Florida ook een hoogtepunt. De plaats is naar eigen zeggen gesticht in 1565 en zou daarmee de oudste plaats van de Verenigde Staten zijn.

Reizen Florida

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors