Recept: Floridiaanse empanadas

Recept: Floridiaanse empanadas

door Priscilla Nooijen

Wie een vakantie in Miami doorbrengt, mag de stad niet verlaten zonder de iconische empanadas geproefd te hebben. Ze zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar, van de Argentijnse variant tot aan de Colombiaanse variant. Maar de meest iconische is toch wel de Cubaanse. Niet zo gek als je je bedenkt dat de meeste gerechten uit Florida beïnvloed zijn door het onderliggende eiland.

Benieuwd hoe je zelf Floridiaanse Empanadas maakt? Je leest het recept van Three Guys from Miami hieronder!

Basis

Ingrediënten:
2 cups bloem
½ theelepel zout
1 theelepel suiker
1 theelepel bakpoeder
4 eetlepels varkensvet
2 eetlepels boter
1 ei + 1 eigeel
½ cup koud water

Bereiding:
Zift de bloem met het suiker, de bakpoeder en het zout. Doe de helft van de meel in een kom en maak een gat in het midden. Doe de boter, varkensvet, eieren en water in het gat en mix alles met een handmixer tot er een plakkerig deeg ontstaat. Blijf mixen en voeg beetje bij beetje meer bloem toe. Het deeg moet zacht en buigzaam zijn. Als dit niet het geval is, kun je in kleine hoeveelheden wat water toevoegen. Dek de kom met deeg af en laat dertig minuten in de koelkast staan.

Vulling

Ingrediënten:
1 cup bosuien
1 cup groene paprika
2 eetlepels olijfolie
3 teentjes knoflook
¼ theelepel kaneelpoeder
1/2 theelepel oregano
500 gram rundvleesreepjes

Bereiding:
Sauteer de bosui en groene paprika in een pan met olie voor zo'n twee tot drie minuten. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak een minuut mee. Doe het kaneel, oregano en de rundvlees erbij en kook totdat het vlees gaar is.

Frituren

Besprenkel het werkoppervlak met bloem, verdeel het deeg in vier stukken en rol deze uit tot ronde vormen van ongeveer 3 millimeter dik. Schep wat vulling in het midden en vouw het deeg dan dubbel zodat er een half rondje ontstaat. Gebruik een mes om overtollig deeg weg te snijden en mooie halve maantjes te creëren. Vouw de randjes dicht met je vingers of gebruik hiervoor het uiteinde van een vork.

Giet genoeg plantaardige olie in een pan om alle empanadas te bedekken en verwarm dit tot 180 tot 190 graden celsius. Frituur de empanadas in de olie totdat ze aan beide kanten goudbruin zijn. Laat even uitlekken op keukenpapier en serveer heet

Like deze pagina

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors