Top 6 stranden Florida

Top 6 stranden Florida

door Getaway Travel

Met een 2173 kilometer lange kustlijn vol wuivende palmbomen en zomerse temperaturen waar je u tegen zegt, is Florida de ultieme strandbestemming. Zowel langs de Golf van Mexico als de Atlantische Oceaan vind je hier de meest parelwitte zandstranden.

Je gaat op zoek naar unieke schelpen, fotografeert springende dolfijnen, geniet van een romantsiche zonsondergang en danst de avond door in Mango's Tropical Café. Pak je strandtas maar vast in, wij hebben zes prachtige stranden in Florida op een rijtje gezet!

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 249 reizen naar Amerika

6. Cocoa Beach

Cocoa Beach is één van de wijdste stranden aan de kant van de Atlantische Oceaan en mag zich dé surfing spot van Florida noemen. Een bezoek aan dit strand gaat dan ook gepaard met het trotseren van Atlantische golven en een bezoek aan 's werelds grootste surfwinkel: Ron Jon Surf Shop. Een gigantische tent die vierentwintig uur per dag geopend is.

Bijzonder aan Cocoa Beach is de 243 meter lange pier over de oceaan die vol restaurants, attracties en winkels zit en garant staat voor een entertainende middag. Hier geniet je van prachtige uitzichten over het water, maak je een ritje in de achtbaan en vul je je maag met overheerlijke fish and chips.

Kun je even geen zon meer zien? Het beroemde Kennedy Space Center is maar een half uur durende autorit van het strand verwijderd!

5. South Beach

South Beach, vernoemd naar zijn meest zuidelijke locatie, is misschien wel het meest bekende strand van Miami. Strandgangers komen hier vooral om te zien en gezien te worden en wat van het bruisende nachtleven te proeven. Je feest er in Mango's Tropical Café of bezoekt één van de hippe bars in de achterliggende Washington Avenue.

Niet te missen in South Beach is Ocean Drive, ook wel bekend als één van de meest gefotografeerde straten ter wereld. Hier vind je art deco gebouwen, die 's avonds prachtig verlicht worden en een indrukwekkend decor vormen voor de wuivende palmbomen aan het strand. Pak je camera bij de hand en schiet plaatjes van de romantische zichten.

4. Naples Municipal Beach

Eén van de meeste relaxte en romantische stranden van Florida is toch wel Naples Beach. Wie op zoek is naar kleurrijke strandtentjes en een drukke boulevard vol restaurants en bars, komt hier van de koude kermis thuis. Wat je er wel vindt is een grote hoeveelheid aan vogels, verdwaalde schelpen en een relaxed sfeertje.

Vissers kunnen hun geluk niet op, zij slaan vierentwintig uur per dag geheel gratis hun hengel uit op de Naples Pier. Deze historische, 304 meter lange pier dateert uit 1888 en dient nu vooral als vissersplek, maar ook als hotspot voor het zien van panoramische uitzichten. Vooral met zonsondergang heb je hier een scenisch uitzicht over het water.

3. Sanibel Island

Net onder Fort Myers, in het zuiden van het altijd zonnige Florida, ligt paradijs Sanibel Island. Het beste te omschrijven als een eiland vol brede zandstranden en wuivende palmbomen, waar de schelpen je om de oren vliegen.

In tegenstelling tot buurstad Fort Myers, kun je in op Sanibel Island in alle rust vertoeven. Waar je op andere stranden omringd wordt door restaurants en bars, ga je hier op zoek naar nieuwe aanwinsten voor je schelpenverzameling. Er liggen maar liefst vierhonderd verschillende soorten verspreid over het zand.

Benieuwd welke schelpen je in handen hebt? Bij de strandopgang vind je boekjes waar je gevonden schelpen in op kunt zoeken. En als je er toch langskomt, neem je meteen een verkoelend waterijsje mee.

2. Clearwater Beach

Welbekend om zijn prachtige zonsondergangen en ruime hoeveelheid aan horecagelegenheden, is het westelijk gelegen Clearwater Beach. Juist door de grote hoeveelheid aan hotels, restaurants en bars verveel je je hier geen moment en is dit levendige strand enorm geliefd bij toeristen en een populaire badplaats onder jongeren.

Maar je komt niet alleen naar dit hagelwit stukje land om te zwemmen of zonnebaden. Zo spot je in het nabijgelegen Clearwater Marine Aquarium de beroemde dolfijn Winter uit Dolphin Tale of bewonder je springende dolfijnen vanuit een boot tijdens de Mega Bite Dolphin Tour.

1.Siesta Key Beach

Wie op zoek is naar 's werelds beste zand, is op het strand van Siesta Key aan het juiste adres. Dit paradijs aan de Golf van Mexico, een uurtje verwijderd van Tampa, won in 1987 al een award bij de International Sand Contest en werd in 2014 nog uitgeroepen tot beste zandstrand van de gehele planeet.

Spotievelingen halen hun hart op op Siesta Beach. Je vindt er niet alleen tien volleybalvelden en vier tennisvelden, maar je kunt er ook wakeboarden, snorkelen of kitesurfen. Wie liever in een strandstoel van een tropisch drankje geniet, is hier ook aan het juiste adres. De vele picknicktafels en grills maken Siesta Key daarnaast een geschikte plek voor een zonnige barbecue. De mogelijkheden zijn enorm!

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors