5 keer actief in de natuur van Florida

5 keer actief in de natuur van Florida

door Suzanne Rijnja

Urenlang de zon aanbidden op het strand van Naples, Key West of Miami Beach. Wuivende palmbomen, wit zand en de zee recht voor je neus. Na een relaxte middag verplaats je je naar Little Havana waar je tot diep in de nacht de salsa danst. Sunshine State Florida is een walhalla voor zonaanbidders. Maar wist je ook dat het de perfecte plek is voor avonturiers?

Ontdek de onderwaterwereld van Florida Keys, de mangroves van de Everglades of spot alligators in de moerassen. Maak kennis met een andere kant van Florida en ga actief op pad door deze staat. Wil je weten op wat voor manieren je Florida kan verkennen? Wij hebben de vijf allerleukste activiteiten in de natuur van Florida voor jou op een rijtje gezet. En dan hebben we het natuurlijk niet over ‘gewoon’ wandelen of fietsen!

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 258 reizen naar Amerika

5. Kajakken

Langzaam baan je je door de laag water over het grasveld. Het enige geluid wat je hoort is je peddel die het water raakt en het gekraak van het gras langs je kajak. Je bevindt je midden in de wetlands van het Everglades National Park. De parkwachter wijst naar het eilandje recht voor je. Je slaapplek voor de aankomende nacht.

Maak in de Everglades een eendaagse of meerdaagse kajaktour door de moerassen. Ga op pad met een gids die het gebied goed kent. Onderweg spot je herten, vogels of misschien zelfs de Florida panter. Dit zijn overigens niet de enige dieren die je hier tegenkomt, want op sommige plaatsen stikt het ook van de muggen. Vergeet dus niet je insectenspray in te pakken.

4. Snorkelen

Zet je snorkel en duikbril op, trek je flippers aan en je bent ready to go! Stap vanaf het strand van bijvoorbeeld Fort Zachary Taylor op Key West het warme water in. Zwem langs het levendige koraal en tussen de gekleurde vissen. Of snorkel in een rivier, bijvoorbeeld de Crystal River. Voor je het weet kijk  je recht in de ogen van een zeekoe!

De Verenigde Staten staat niet echt bekend om haar duikspots. Maar in het Florida Keys National Marine Sanctuary duik je tussen de tropische vissen en schildpadden en maak je duiktochten naar oude scheepswrakken. Het Florida Reef is het op twee na grootste koraalrif ter wereld en valt ook onder het beschermde gebied.

3. Paddleboarden

Sportievelingen opgelet, want voor deze activiteit moet je wel wat uithoudingsvermogen hebben. Houd je evenwicht op een paddleboard en peddel door de mangroves bij Sarasota aan de Golfkunst van Florida. Zoek tussen de krullende wortels naar alligators, vogels of ander wild. Nadat je de mangrovetunnels hebt getrotseerd is het weer tijd om naar huis te gaan over de rivier.   

Stand up paddle surfing, ook wel suppen, wordt steeds populairder. Zo ook in Florida. Op een grote surfplank peddel je door het water van de open zee, rivieren of mangroves. Misschien heb je de volgende dag wel spaghettiarmpjes, maar dat mag de pret zeker niet drukken!

2. Crossen in een swamp buggy 

Dacht jij dat je met de auto niet langs en door de moerassen van Big Cypress National Preserve kon rijden? Misschien niet in een gewone auto, nee. Maar een swamp buggy is gemaakt voor dit terrein. Cross over boomstronken, zompige moddergrond of door water van een meter hoog! Zie het water onder je vandaan splashen, terwijl jij veilig bovenop dit voertuig zit.

De enorme, dikke banden onder de buggy zijn gemaakt voor ruig terrein zoals deze natte moerassen. Laat je gids je langs de mooiste cipressenbossen, prairies en de meest afgelegen plekken rijden. Wie weet spot je onderweg nog alligators, otters of zelfs beren! Er is niks om bang voor te zijn vanuit jouw monsterauto.

1. Airboat safari

Gaat kajakken, paddleboarden en snorkelen jou allemaal veel te langzaam? Stap dan aan boord van een airboat. Je vliegt over het water, de wind waait door je haren en vanuit je stoel heb je uitzicht over het hele moeras. De kapitein zit achter je en kijkt boven je uit. Hij maakt een scherpe bocht naar links en tikt je op je rug. Je kijkt om je heen en dan zie je er een rechts van je boot: een alligator!

Rondom Orlando, Miami, maar ook op bijvoorbeeld bij het Tohopekaligameer heb je de mogelijkheid om een ritje met de airboat de maken. Deze boot is speciaal gemaakt voor moerassige gebieden en wordt aangedreven door een soort gigantische ventilator. De boten hebben geen rem en maken scherpe bochten, dus bereid je voor op een onstuimige tocht.  

Al zin om de Sunshine State te ontdekken? Bekijk dan alle vakanties naar Florida.

Fotocredits: Becker1999 | Visit Citrus | SURFit | Big Cypress National Preserve | Experience Kissimmee

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors