Hoeveel orkanen zijn er in Florida per jaar?

Hoeveel orkanen zijn er in Florida per jaar?

door Maurice Kosterink

Gemiddeld treffen één of twee orkanen per jaar de oostkust van de Verenigde Staten en raakt iets minder dan de helft daarvan de staat Florida. Dat komt dus neer op minder dan één orkaan per jaar. Daarmee is Florida de meest getroffen staat in Amerika. 

In de afgelopen twintig jaar zijn er acht zware tropische stormen in Florida aan land gekomen. Orkaan Michael was daarvan de zwaarste. In 2018 behaalde deze orkaan windsnelheden van 260 kilometer per uur. Er was veel stormschade. Voornamelijk huizen raakten beschadigd. Sommige huizen werden zelfs compleet onbewoonbaar door de storm. Daarnaast overleefden ongeveer 50 mensen orkaan Michael niet. Zo’n orkaan maak je liever niet mee tijdens je rondreis door de ‘Sunny State’!

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 260 reizen naar Amerika

De meeste orkanen die Florida raken ontstaan in de zomer, omdat het zeewater dan boven de 26 graden is. Dit warme zeewater verdampt en koelt hoog in de lucht weer af. Door de draaiing van de aarde begint de lucht met al het verdampte water erin ook te draaien en verandert het geheel in een tropische storm. Als je die liever vermijdt, kan je beter de maanden juni tot november vermijden. Maar, nogmaals: de kans dát er een orkaan langskomst is minder dan één keer per jaar.

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors