Top 5 minder bekende routes van Amerika

Top 5 minder bekende routes van Amerika

door Priscilla Nooijen

Met vijftig staten en een oppervlak van ruim 9,5 miljoen vierkante kilometer is Amerika het op twee na grootste land ter wereld. Door dit land loopt een wegennetwerk waar je u tegen zegt. Maar liefst 11,5 miljoen kilometer telt dit uitgebreide netwerk, waarvan 104.400 kilometer autosnelweg is. De bekendste zijn ongetwijfeld de historische Route 66 en de Pacific Coast Highway, maar Amerika kent veel meer schitterende routes.

Hoewel de meeste wegen puur bedoeld zijn als manier om van A naar B te komen, zijn de snelwegen van Amerika veel meer dan dat. Je kijkt er uit over de helderblauwe Stille Oceaan, bewondert hoge watervallen en fotografeert robuuste rotsformaties. Wij hebben de mooiste en minder beroemde routes voor je op een rij gezet!

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 249 reizen naar Amerika

5. Overseas Highway, Florida

De Overseas Highway, ook wel de snelweg naar zee genoemd, is een 205 kilometer lange snelweg die het vasteland van Florida met Key West verbindt. Omdat de hele snelweg over het water gaat, zie je er niet veel meer dan water. Maar dat is in dit geval geen straf!

Naar de lichtblauwe horizon en het turquoise tot diepgroen gekleurde water kun je gemakkelijk uren staren. En zo heb je alle tijd om prachtige plaatjes te schieten. Geniet onderweg van de dansende palmbomen om je heen en bewonder dennen en mangroven.

4. Seward Highway, Alaska

In de grootste staat van Amerika vind je de Seward Highway. Deze snelweg begint in Anchorage, de grootste stad van Alaska, en eindigt 204 kilometer verder in het plaatsje Seward. Je kunt de route in drie uur afleggen, maar wie niets van de omgeving wil missen trekt er een weekend voor uit.

Maak vooral een tussenstop bij Bird Point, waar je witte dolfijnen spot en schapen tussen de rotsen ziet grazen. Bij Mount Aleyska word je verwelkomd door wilde bloemen en laat je je in een gondellift zevenhonderd meter langs de berg omhoog voeren. Zorg dat je nog genoeg fotogeheugen over hebt om plaatjes te schieten van de witte bergtoppen.

3. Going-to-the-Sun Road, Montana

Een iets kortere route vind je in het laag bevolkte Montana. De Going-to-the-Sun Road is 84 kilometer lang en loopt door het bekende Glacier National Park. Hier vind je sneeuwgeiten, fotografeer je ruige bergtoppen vanuit een bootje en bewonder je 121 meter lange watervallen.

Als je van variatie houdt, haal je tijdens deze route jouw hart op. Van ijzige meertjes tot weelderige bossen: het komt allemaal voorbij. Je rijdt de route het best in de zomer. Hoewel het park het hele jaar open blijft, is de weg door hevige sneeuwval gedurende de winter niet begaanbaar.

2. Hana Highway, Maui

Hana Highway is een spectaculaire route langs de kust in Maui. Niet alleen de omgeving is adembenemend, maar ook de weg zelf heeft z'n charmes. De 83 kilometer lange Hana Highway bevat wel zo'n zeshonderd sierlijke bochten en negenenvijftig bruggen.

De route staat vooral bekend om de stromende watervallen, heldere zwembaden en zwarte zandstranden. Zet de radio aan en geniet met een Hawaiiaans melodietje van de tropische omgeving. En vergeet vooral je zwemkleding niet! Onder andere bij de Lower Puohokamoa Falls, neem je een duik in de bijgelegen zwembaden.

1. Patchwork Parkway (Route 143), Utah

Patchwork Parkway, ook wel Route 143 genoemd, is een indrukwekkende route in de staat Utah. De weg is 82 kilometer lang en volgt een oude migratieroute die door inheemse stammen werd gebruikt. Na de Mirror Lake Highway is deze snelweg de hoogste in de staat: hij bevindt zich 3,239 meter boven zeeniveau.

Je kunt de weg in twee uur afleggen, maar dat zou zonde zijn. Houd je fotocamera bij de hand, want moeder natuur slooft zich hier niet voor niets uit. Tijdens de route kom je prachtige oranje en rode valleien tegen, zie je kliffen van silt en bewonder je pijnbomen en sparren.

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors