Florida

Reviews Florida

8,7
8,8 Algemene ervaring
8,7 Beziens­waardigheden
9,0 Locals
8,8 Natuur
8,1 Interessant
8,8 Stranden
  • Aantal reviews: 49
  • Aantal waarderingen: 30

Florida Fun (bezocht in mei 2018)

Review geschreven door Harold Huizing op 18 november 2018

Niet alleen het heerlijke weer, maar zeker ook de grote diversiteit maakt The Sunshine State een top vakantiebestemming voor echt iedereen. Fantastisch eten, heerlijke stranden, kunst, shoppen, atraktieparken, latin culture, watersports, road trips en ga maar zo door.

Pluspunten Florida

  • weer
  • , diversiteit
  • , relaxte sfeer
  • , schoon

Minpunten Florida

  • Miami Beach
Ultieme tip: Vlieg over Key West in een helicopter, en ga oesters eten in The Oysterbar in Bradenton Beach.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Een reis door Florida met alle hoogtepunten ingepland! (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Jana Dua op 18 november 2018

In Florida heb je het bekende Miami beach. Een mooi strand, maar enkel daarom naar Florida gaan is geen goed idee. Er valt veel meer te beleven, Bvb: Je hebt heel wat grote parken, zoals universal studio’s in Orlando, Disney world, ... die heel tof zijn om te bezoeken! Je hebt ook de Florida Keys eilanden, heel prachtig om er door te rijden. Je kan alligators en dolfijntjes spotten & Nog zoveel meer. Het is een mooi land, niet mijn nummer 1 van Amerika maar zeker de moeite waard!

7,7
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
6 Natuur
8 Interessant
8 Stranden

Pluspunten Florida

  • breakfast @the big pink

Minpunten Florida

  • miami
Ultieme tip: Tijdens Halloween gaan is echt een aanrader, de sfeer is geweldig!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Luxe reizigers

Key West, Florida (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Bianca Van Der Gaag op 12 november 2018

De rit er naartoe is lang, maar ontzettend mooi en indrukwekkend. Neem echt even de tijd voor een bezoek aan de Florida Keys.
Bezoek niet alleen het bekende (en prachtige) Key West maar bezoek ook eens een van de andere keys.
Voor een dag aan een heerlijk en schoon strand zit je goed in het Bahia Honda State park (tegen betaling kun je hier heel de dag zonnen en lekker zwemmen), echt een aanrader!

9,3
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
8 Interessant
8 Stranden

Pluspunten Florida

  • lieve mensen
  • kindvriendelijk

Minpunten Florida

  • key west is erg toeristisch maar zeer de moeite waard
Ultieme tip: Bahia Honda State Park, prachtig strand!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep

Geweldige reis! (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Bianca Van Der Gaag op 12 november 2018

Florida is zozeer kindvriendelijk. Wil je een mooie verre reis maken met jonge kinderen dan is Florida écht een aanrader!
Ga met een airboat over de everglades en spot de ‘gators’, Gatorland is ook een aanrader, Gumbo Limbo sanctuary, robbie’s om de tarpons een visje te voeren.
Echt een onvergetelijke reis geweest!

Pluspunten Florida

  • zeer kindvriendelijk
  • heerlijk klimaat
  • prachtige omgeving
  • vriendelijke mensen

Minpunten Florida

  • southern most point op key west is zeer toeristisch
Ultieme tip: Bereid je reis goed voor zodat je niks hoeft te missen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Florida 2018 (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Bianca Van Der Gaag op 12 november 2018

Florida is zeer kindvriendelijk en heeft zoveel moois te bieden. Natuurlijk zijn de disneyparken leuk, maar er is nog zoveel meer te zien. Ga bijvoorbeeld met een airboat de everglades in, bezoek de keys en maak hier een fietstocht.
Echt een aanrader!

Pluspunten Florida

  • zeer kindvriendelijk
  • divers
  • heerlijk weer
  • vriendelijke mensen
  • prachtige natuur

Minpunten Florida

  • sommige plekken zijn zeer toeristisch
Ultieme tip: Robbie’s op Islamorada (Florida Keys), hier kun je Tarpons voeren.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Florida Funtastic (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Marissa Brightwell op 12 november 2018

Voor ieder wat wils! Florida is ontzettend veelzijdig, waardoor het de ideale vakantiebestemming is voor iedereen. ‘Wild life’ spotten, strand, springs, nature parks en niet te vergeten alle pretparken rondom Orlando. Heerlijk eten en vermaak alom.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
10 Interessant
10 Stranden

Pluspunten Florida

  • natuur
  • entertainment
  • zon/warm
  • shoppen
  • mooie stranden
Ultieme tip: Huur en auto en reis naar verschillende plekken. Elke plek is weer anders!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Florida Sanibel Islands (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Jolanda Schroder op 10 november 2018

Een heerlijk stuk Amerika. Huur een auto en ga rond, dan vind je prachtige landschappen. Op Sanibel Islands raden wij aan te gaan fietsen. Super daar. We gaan absoluut ooit terug om meer te ontdekken.

Ultieme tip: Neem de tijd en geniet.... Er is zoveel te zien te doen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Natuurliefhebbers

Rondreis Florida (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door N Brockhoff op 07 januari 2018

Altijd al een keer naar Florida gewild, we hebben daar diverse plaatsen bezocht. Naples vonden wij het mooist met super zacht zand. Ook zijn we in Key West geweest, leuk om geweest te zijn maar minder om oud en nieuw te vieren, dat was niet echt spectaculair. Daarna de Everglades op geweest met de airboat, dit was echt gaaf! Verder zijn we nog in Miami en Fort Lauderdale geweest, gezellig en mooi.

Pluspunten Florida

  • Everglades
  • Naples
  • Aardige mensen
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

Key's in Florida (bezocht in december 2017)

Review geschreven door Sjoerd Pluijm op 22 december 2017

Een van de mooiste stukken van Florida, helaas door de Orkaan Irma is het nog een zooitje, gelukkig is Key West nog in tact, andere delen veel rotzooi langs de weg, huizen die stuk zijn, etc. ook de 7 miles bridge is niet open ivm renovatie, de Bahia Road Bridge gedeeltelijk open, vandaar deze foto. Het weer is natuurlijk heerlijk en daar kom je voor.

Ultieme tip: ga Vissen en naar een natuurpark, zelf bezoek ik altijd circle b bar reserve, hier loop je letterlijk in een natuurpark waar je extra op moet letten op spinne, alligators, slangen
Aangeraden voor: Stellen

Bikeweek Daytona (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Marleen van Tiel op 07 december 2017

Het grootste motor evenement van Amerika: in een week komen er in Daytona een paar honderd duizend bikers/bezoekers. Heel veel motorrijders rijden over de Mainstreet, waar ook veel motordealers staan. Ook zijn er vele kramen met kleding, onderdelen, eten, drinken, Live muziek en vele barretjes.

Pluspunten Florida

  • zon
  • zee
  • pretparken

Minpunten Florida

  • veel touristen
  • vlak land
  • weinig natuurparken
Ultieme tip: Als motorrijder moet je een keer in je leven de Bikeweek in Daytona hebben gezien, die altijd begin maart is.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep

Hollyweird (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Carmen Laurens op 05 december 2017

Ik wilde altijd al naar Amerika en een vriendin wilde heel graag mee. Toen we 21 werden gingen we naar het reisbureau en ja hoor onze reis was geboekt: 12 dagen naar Amerika. We hadden een Mustang gehuurd en een hotel voor 3 nachten, want daarna zouden we het wel zien. We landden op Fort Lauderdale en zijn daarna naar Hollywood gegaan. Niet het echte Hollywood, maar die van Florida.
Het was een droomvakantie. Omdat we niet toeristisch zaten leerde we erg veel locals kennen wat het alleen maar leuker maakte en waardoor we uiteindelijk daar zijn gebleven. Dagelijks zaten we in Logan’s: een erg leuke en relaxte bar aan het strand.
We zijn natuurlijk Hollywood ook nog even uit geweest, want de Mustang moest ook even op zijn staart getrapt en geshowd worden.
We zijn naar Miami en Everglades geweest waar we met een bootje zelfstandig doorheen zijn gaan varen.

Het was een onvergetelijke vakantie!

Pluspunten Florida

  • mooi weer
  • aardige mensen
  • prachtige auto’s
Ultieme tip: Zeker een keertje Logan’s bezoeken.
Aangeraden voor: Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Sunny Florida (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Ashley Chundro op 03 december 2017

Wauw wat een land, staat en een plek (Orlando) natuurlijk heb ik het over Florida, Verenigde Staten. Ik ben helemaal verliefd op de prachtig immens grote huizen tot de ontzettend leuke thema parken(lees: Disney en Universal), maar vooral ook het heerlijke weer elke dag en de geweldige leuke shopping die je kan doen. Neem een halve dag in de planning om de walmart te bezoeken en te genieten van alle koopjes in de clearance stores en natuurlijk niet te vergeten de dollar tree waar je alles (lees: echt alles) voor $1 kan kopen. Ik kan niet wachten om in 2019 weer terug te gaan.

Pluspunten Florida

  • universal studios
  • shopping
  • weather

Minpunten Florida

  • alles moet met de auto
Ultieme tip: Universal studio’s (voor de Harry Potter fans wizard world of Harry Potter )
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers

Zonsverduistering 2017 (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Désiree Oudenaarden op 25 november 2017

Bij Kennedy Space Center een echt lacherig gezien, een onvergetelijke belevenis. Clearwater dolfijnen tour gedaan met “Little toot” geweldige belevenis om wilde dolfijnen van zo dichtbij te zien. Van Florida naar South Carolina gereden voor de zonsverduistering. Was een erg mooie vakantie. Veel van de staten Florida, Georgia en South Carolina gezien.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
9 Natuur
9 Interessant
9 Stranden

Pluspunten Florida

  • altijd zon
  • lekker weer
Ultieme tip: Maakt een dolfijnen boottochtje in Clearwater. Ga een keer donuts eten bij Krispy Kreme, een klein donutfabriekje.
Aangeraden voor: Gezinnen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Florida, meer dan strand alleen (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Bianca Krijthe-Moens op 24 november 2017

The Sunshine State, met het meeste strand van alle staten maar o, o wat is de natuur wonderschoon. En omdat de temperatuur bijna altijd aangenaam is kun je van al dit natuurschoon ook goed genieten. Juli en augustus zijn de warmste maanden, en de vochtigheid is hoog. Een wasje buiten drogen is niet te doen. De overige maanden zijn de beste maanden om een vakantie te vieren. Zeg je Florida, dan zeg je Disney, MGM, Universal en Seaworld. De moeite waard maar het is even sparen geblazen want de gemiddelde entree ligt rond de $ 120. pp.
Het leven in het algemeen is relaxed. Het ultieme vakantiegevoel dus. De zee aan de oostkant (Atlantische Oceaan) is warm door de warme golfstroom, aan de westkant (Golf van Mexico) door de Caraïbische invloeden.
Het is een feest om door de Everglades to rijden. Veel vogels en schildpadden zijn er te zien en op een airboat vlieg je over de swamps en zie je met enige regelmaat een kayman of krokodil zwemmen. Het is een feestje om Florida te bezoeken als vakantiebestemming!

9,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
10 Natuur
9 Interessant
10 Stranden

Pluspunten Florida

  • bijzonder vriendelijke mensen
  • fijne outlet shopping malls
  • altijd lekker weer
  • groen groener groenst

Minpunten Florida

  • orkaan gevoelig gebied
Ultieme tip: Laat de parken voor wat het is. Bezoek Silversprings (natuurschoon) of San Augustin (cultuur) en zie de ware aard van Florida!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fantastisch (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Melanie Witbraad op 20 november 2017

Florida wat kan ik er over zeggen, het is prachtig! Mijn vriend en ik hebben een aantal plakken bezocht onder andere Orlando, Fort Myers, Key West en Miami. We hebben in 14 dagen zo veel gezien! De mensen zijn vriendelijk en behulpzaam! Een echte aanrader dus :-)

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
9 Natuur
9 Interessant
9 Stranden

Pluspunten Florida

  • weer

Minpunten Florida

  • de tax die overal boven op komt
Ultieme tip: Huur een auto en ga zo veel mogelijk zien!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Awsome (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Joyce Boekweit op 19 november 2017

Florida heeft voor mij alles groen caribisch en architectuur. Miami een bruisende stad en aan de gulf coast de witste stranden. Orlando heeft Disney en Universal studios deze parken zijn een must see.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
10 Interessant
10 Stranden

Pluspunten Florida

  • aardige mensen
  • altijd warm
  • mooie omgeving
  • mooi licht voor fotografie
  • goedkoop
  • lekker eten
  • leuke uitgaans gelegenheden
  • mooie skyline
Ultieme tip: Miami, Orlando en de Keys zijn een must, neem de tijd om deze plaatsen te bekijken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers

Clearwater Beach is niet voor niets gekozen tot het mooiste strand van de USA. (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Dirk Zuidgeest op 19 november 2017

Clearwater Beach is een mooie bestemming voor een aantal dagen strand. Bovendien is de omgeving met veel water activiteiten aantrekkelijk. Je kunt kiezen uit vele hotels en de horeca is ruim in de hele omgeving aanwezig. De schemering ontlokt de inwoners uit hun huizen en zij komen massaal naar het strand of de boulevard om hun voertuigen te schowen. Een bruisende avond.

Pluspunten Florida

  • winterweer
  • zee
  • locals
  • eten

Minpunten Florida

  • midgets
Ultieme tip: Restaurant "Bon Appétit" in Dunedin op 7 kilometer van Clearwater. Uitstekend eten en bij een levendig centrum van Dunedin met op vrijdag live muziek in elk restaurant of bar.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Vlakbij mooie bestemmingen in Dunedin. (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Dirk Zuidgeest op 19 november 2017

Dunedin is een levendig en schattig plaatsje dat ligt aan de Intercoastal, een onderdeel van de Golf van Mexico. Inwoners gebruiken hun boot om te gaan vissen of gewoon naar verre strandjes te gaan. De zon schijnt hier vaak en de stranden zijn prachtig. Naast het levendige centrum heb je op korte afstand Honeymoon Island State Park, St Petersbrug, Clearwater, Clearwater Beach en niet te vergeten Tampa. Keus genoeg voor een strand, een doe of een cultuur vakantie.

Pluspunten Florida

  • eilanden
  • westkust
  • stranden

Minpunten Florida

  • zomerhitte
Ultieme tip: Sunshine State geldt vooral voor de westkust. Ga voor- of najaar als attracties en stranden minder druk zijn en de temperatuur gematigd. Zeker vanaf november is het puur genieten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Top vakantie (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Monique Koehoorn op 13 november 2017

Florida is een prettige staat om rond te reizen. Wij vonden het zeker niet het mooiste deel van Amerika, maar zeker wel aan te raden. De mensen zijn erg aardig en er zijn veel verschillende activiteiten te ondernemen.

6,2
7 Algemene ervaring
6 Beziens­waardigheden
8 Locals
4 Natuur
6 Interessant
6 Stranden

Pluspunten Florida

  • mooi weer
  • mooie stranden
  • aardige mensen

Minpunten Florida

  • drukke steden
  • weinig natuurschoon
Ultieme tip: De everglades bezoeken met een powerboot
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen

Toeren door Florida (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Jasper Hoogland op 13 november 2017

Ons resort ligt in Orlando (avanti resort), prachtige budget accommodatie die gebruikt kan worden als uitvalbasis om Florida te ontdekken. Huurauto is een must als je Florida wilt ontdekken. Hoogte punten waren NASA en de airboot in de everglades.

Pluspunten Florida

  • locals
  • weer
  • reis gemak
  • eten en drinken

Minpunten Florida

  • parken erg duur
  • miami viel tegen
Ultieme tip: Cape Canaveral (NASA) en Airboot tocht in de everglades
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors