Florida

Reviews Florida

8,9
9,0 Algemene ervaring
8,8 Beziens­waardigheden
9,1 Locals
8,9 Natuur
8,4 Interessant
9,0 Stranden
  • Aantal reviews: 55
  • Aantal waarderingen: 40

Florida (bezocht in juli 2019)

Review geschreven door Miranda de Leeuw op 21 november 2019

Florida is een veelzijdige bestemming. Je kunt steden bezoeken zoals Miami, prachtige natuur bekijken, relaxen op witte stranden of naar een van de vele pretparken in Orlando. Het weer is het hele jaar heerlijk.

Pluspunten Florida

  • prima weer het hele jaar
Ultieme tip: Maak eens een cruise vanuit Miami naar de Caribische eilanden, een hele mooie ervaring om mee te maken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Trip door Florida (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door Tessanne Muller op 17 november 2019

Deze vakantie was zo gaaf en avondtuurlijk! De natuur is zo anders daar en zoveel mooier in kleur dan bij ons in nederland. Zeker de moeite waar om terug te gaan en nog meer te ontdekken van het mooie florida.

Pluspunten Florida

  • weer
  • mensen
  • natuur

Minpunten Florida

  • afstanden
Ultieme tip: Niet op 1 plek blijven vooral veel rondreizen
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Roadtrip door het zuiden van de USA (bezocht in september 2014)

Review geschreven door Bertus De Leeuw op 17 november 2019

Fantastische staat met veel diversiteit. Naast Orlando met zijn pretparken en Miami met het strand heeft de “sunshine state” nog vele dingen te bieden. Propeller boats over de Everglades en met je auto over het strand rijden in Daytona.

8,2
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
8 Natuur
7 Interessant
9 Stranden

Pluspunten Florida

  • weer
  • eten
  • natuur

Minpunten Florida

  • weer
  • duur
  • toerisme
Ultieme tip: Met de auto over het strand van Daytona rijden.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Geweldig maar druk (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Natasja Knippels op 17 november 2019

Geweldig om mee te maken, Miami de stad waar zien en gezien worden voorop staat. Prachtig lang breed strand palmen langs de boulevard en de vele restaurantjes en barretjes maken het enorm gezellig. Je kunt hier uren lopen zonder je te vervelen.
De mooiste auto’s rijden keer op keer langs om gezien te worden.
Wat voor kleding je ook draagt, het maakt niet uit alles kan.

Pluspunten Florida

  • veel te zien
  • stranden
  • warm in zomer en winter.

Minpunten Florida

  • heel druk
  • veel touristen
  • hofe luchtvochtigheid
Ultieme tip: Wynwood Walls in Miami. Maar ook de Everglades in Florida zijn de moeite waard om de krokodillen in het wild mee te zien. Ford Lauderdale is ook erg leuk.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers

Blue Spring State Park (bezocht in april 2019)

Review geschreven door Bianca Krijthe-Moens op 17 november 2019

Prachtig park en vooral de 3 uur durende boot safari was geweldig! Altijd mooi weer, je kan zwemmen in de buurt van het begin van deze bron, kraakhelder water, prachtige natuur en heel goed onderhouden.

Pluspunten Florida

  • aardige locals
  • warm
  • stranden

Minpunten Florida

  • geen
Ultieme tip: Huur vooral een auto, en ga eten in Flagler Beach bij Golden Lion. On-Amerikaans gezellig, live-muziek en op de Boulevard uitzicht op zee.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Florida voor de startende Amerikabezoeker (bezocht in december 2018)

Review geschreven door Annemiek Janssen Goossens op 17 november 2019

Florida heeft alles voor een startende Amerika bezoeker. Makkelijk te bereizen. Natuur, steden met winkelcentra, lekkere restaurants, stranden en eilanden. En vergeet de attractieparken niet. Noem het en het is er. Vooral het Holocaustmuseum in Saint Petersburg heeft indruk op ons gemaakt.

9,3
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Locals
9 Natuur
10 Interessant
10 Stranden

Pluspunten Florida

  • zoveel pluspunten
Ultieme tip: Ga kerst vieren in Florida, een geweldige belevenis
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers

Florida Fun (bezocht in mei 2018)

Review geschreven door Harold Huizing op 18 november 2018

Niet alleen het heerlijke weer, maar zeker ook de grote diversiteit maakt The Sunshine State een top vakantiebestemming voor echt iedereen. Fantastisch eten, heerlijke stranden, kunst, shoppen, atraktieparken, latin culture, watersports, road trips en ga maar zo door.

Pluspunten Florida

  • weer
  • , diversiteit
  • , relaxte sfeer
  • , schoon

Minpunten Florida

  • Miami Beach
Ultieme tip: Vlieg over Key West in een helicopter, en ga oesters eten in The Oysterbar in Bradenton Beach.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Een reis door Florida met alle hoogtepunten ingepland! (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Jana Dua op 18 november 2018

In Florida heb je het bekende Miami beach. Een mooi strand, maar enkel daarom naar Florida gaan is geen goed idee. Er valt veel meer te beleven, Bvb: Je hebt heel wat grote parken, zoals universal studio’s in Orlando, Disney world, ... die heel tof zijn om te bezoeken! Je hebt ook de Florida Keys eilanden, heel prachtig om er door te rijden. Je kan alligators en dolfijntjes spotten & Nog zoveel meer. Het is een mooi land, niet mijn nummer 1 van Amerika maar zeker de moeite waard!

7,7
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
6 Natuur
8 Interessant
8 Stranden

Pluspunten Florida

  • breakfast @the big pink

Minpunten Florida

  • miami
Ultieme tip: Tijdens Halloween gaan is echt een aanrader, de sfeer is geweldig!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Luxe reizigers

Key West, Florida (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Bianca Van Der Gaag op 12 november 2018

De rit er naartoe is lang, maar ontzettend mooi en indrukwekkend. Neem echt even de tijd voor een bezoek aan de Florida Keys.
Bezoek niet alleen het bekende (en prachtige) Key West maar bezoek ook eens een van de andere keys.
Voor een dag aan een heerlijk en schoon strand zit je goed in het Bahia Honda State park (tegen betaling kun je hier heel de dag zonnen en lekker zwemmen), echt een aanrader!

9,3
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
8 Interessant
8 Stranden

Pluspunten Florida

  • lieve mensen
  • kindvriendelijk

Minpunten Florida

  • key west is erg toeristisch maar zeer de moeite waard
Ultieme tip: Bahia Honda State Park, prachtig strand!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep

Geweldige reis! (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Bianca Van Der Gaag op 12 november 2018

Florida is zozeer kindvriendelijk. Wil je een mooie verre reis maken met jonge kinderen dan is Florida écht een aanrader!
Ga met een airboat over de everglades en spot de ‘gators’, Gatorland is ook een aanrader, Gumbo Limbo sanctuary, robbie’s om de tarpons een visje te voeren.
Echt een onvergetelijke reis geweest!

Pluspunten Florida

  • zeer kindvriendelijk
  • heerlijk klimaat
  • prachtige omgeving
  • vriendelijke mensen

Minpunten Florida

  • southern most point op key west is zeer toeristisch
Ultieme tip: Bereid je reis goed voor zodat je niks hoeft te missen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Florida 2018 (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Bianca Van Der Gaag op 12 november 2018

Florida is zeer kindvriendelijk en heeft zoveel moois te bieden. Natuurlijk zijn de disneyparken leuk, maar er is nog zoveel meer te zien. Ga bijvoorbeeld met een airboat de everglades in, bezoek de keys en maak hier een fietstocht.
Echt een aanrader!

Pluspunten Florida

  • zeer kindvriendelijk
  • divers
  • heerlijk weer
  • vriendelijke mensen
  • prachtige natuur

Minpunten Florida

  • sommige plekken zijn zeer toeristisch
Ultieme tip: Robbie’s op Islamorada (Florida Keys), hier kun je Tarpons voeren.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Florida Funtastic (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Marissa Brightwell op 12 november 2018

Voor ieder wat wils! Florida is ontzettend veelzijdig, waardoor het de ideale vakantiebestemming is voor iedereen. ‘Wild life’ spotten, strand, springs, nature parks en niet te vergeten alle pretparken rondom Orlando. Heerlijk eten en vermaak alom.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
10 Interessant
10 Stranden

Pluspunten Florida

  • natuur
  • entertainment
  • zon/warm
  • shoppen
  • mooie stranden
Ultieme tip: Huur en auto en reis naar verschillende plekken. Elke plek is weer anders!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Florida Sanibel Islands (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Jolanda Schroder op 10 november 2018

Een heerlijk stuk Amerika. Huur een auto en ga rond, dan vind je prachtige landschappen. Op Sanibel Islands raden wij aan te gaan fietsen. Super daar. We gaan absoluut ooit terug om meer te ontdekken.

Ultieme tip: Neem de tijd en geniet.... Er is zoveel te zien te doen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Natuurliefhebbers

Rondreis Florida (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door N Brockhoff op 07 januari 2018

Altijd al een keer naar Florida gewild, we hebben daar diverse plaatsen bezocht. Naples vonden wij het mooist met super zacht zand. Ook zijn we in Key West geweest, leuk om geweest te zijn maar minder om oud en nieuw te vieren, dat was niet echt spectaculair. Daarna de Everglades op geweest met de airboat, dit was echt gaaf! Verder zijn we nog in Miami en Fort Lauderdale geweest, gezellig en mooi.

Pluspunten Florida

  • Everglades
  • Naples
  • Aardige mensen
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

Key's in Florida (bezocht in december 2017)

Review geschreven door Sjoerd Pluijm op 22 december 2017

Een van de mooiste stukken van Florida, helaas door de Orkaan Irma is het nog een zooitje, gelukkig is Key West nog in tact, andere delen veel rotzooi langs de weg, huizen die stuk zijn, etc. ook de 7 miles bridge is niet open ivm renovatie, de Bahia Road Bridge gedeeltelijk open, vandaar deze foto. Het weer is natuurlijk heerlijk en daar kom je voor.

Ultieme tip: ga Vissen en naar een natuurpark, zelf bezoek ik altijd circle b bar reserve, hier loop je letterlijk in een natuurpark waar je extra op moet letten op spinne, alligators, slangen
Aangeraden voor: Stellen

Bikeweek Daytona (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Marleen van Tiel op 07 december 2017

Het grootste motor evenement van Amerika: in een week komen er in Daytona een paar honderd duizend bikers/bezoekers. Heel veel motorrijders rijden over de Mainstreet, waar ook veel motordealers staan. Ook zijn er vele kramen met kleding, onderdelen, eten, drinken, Live muziek en vele barretjes.

Pluspunten Florida

  • zon
  • zee
  • pretparken

Minpunten Florida

  • veel touristen
  • vlak land
  • weinig natuurparken
Ultieme tip: Als motorrijder moet je een keer in je leven de Bikeweek in Daytona hebben gezien, die altijd begin maart is.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep

Hollyweird (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Carmen Laurens op 05 december 2017

Ik wilde altijd al naar Amerika en een vriendin wilde heel graag mee. Toen we 21 werden gingen we naar het reisbureau en ja hoor onze reis was geboekt: 12 dagen naar Amerika. We hadden een Mustang gehuurd en een hotel voor 3 nachten, want daarna zouden we het wel zien. We landden op Fort Lauderdale en zijn daarna naar Hollywood gegaan. Niet het echte Hollywood, maar die van Florida.
Het was een droomvakantie. Omdat we niet toeristisch zaten leerde we erg veel locals kennen wat het alleen maar leuker maakte en waardoor we uiteindelijk daar zijn gebleven. Dagelijks zaten we in Logan’s: een erg leuke en relaxte bar aan het strand.
We zijn natuurlijk Hollywood ook nog even uit geweest, want de Mustang moest ook even op zijn staart getrapt en geshowd worden.
We zijn naar Miami en Everglades geweest waar we met een bootje zelfstandig doorheen zijn gaan varen.

Het was een onvergetelijke vakantie!

Pluspunten Florida

  • mooi weer
  • aardige mensen
  • prachtige auto’s
Ultieme tip: Zeker een keertje Logan’s bezoeken.
Aangeraden voor: Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Sunny Florida (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Ashley Chundro op 03 december 2017

Wauw wat een land, staat en een plek (Orlando) natuurlijk heb ik het over Florida, Verenigde Staten. Ik ben helemaal verliefd op de prachtig immens grote huizen tot de ontzettend leuke thema parken(lees: Disney en Universal), maar vooral ook het heerlijke weer elke dag en de geweldige leuke shopping die je kan doen. Neem een halve dag in de planning om de walmart te bezoeken en te genieten van alle koopjes in de clearance stores en natuurlijk niet te vergeten de dollar tree waar je alles (lees: echt alles) voor $1 kan kopen. Ik kan niet wachten om in 2019 weer terug te gaan.

Pluspunten Florida

  • universal studios
  • shopping
  • weather

Minpunten Florida

  • alles moet met de auto
Ultieme tip: Universal studio’s (voor de Harry Potter fans wizard world of Harry Potter )
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers

Zonsverduistering 2017 (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Désiree Oudenaarden op 25 november 2017

Bij Kennedy Space Center een echt lacherig gezien, een onvergetelijke belevenis. Clearwater dolfijnen tour gedaan met “Little toot” geweldige belevenis om wilde dolfijnen van zo dichtbij te zien. Van Florida naar South Carolina gereden voor de zonsverduistering. Was een erg mooie vakantie. Veel van de staten Florida, Georgia en South Carolina gezien.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
9 Natuur
9 Interessant
9 Stranden

Pluspunten Florida

  • altijd zon
  • lekker weer
Ultieme tip: Maakt een dolfijnen boottochtje in Clearwater. Ga een keer donuts eten bij Krispy Kreme, een klein donutfabriekje.
Aangeraden voor: Gezinnen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Florida, meer dan strand alleen (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Bianca Krijthe-Moens op 24 november 2017

The Sunshine State, met het meeste strand van alle staten maar o, o wat is de natuur wonderschoon. En omdat de temperatuur bijna altijd aangenaam is kun je van al dit natuurschoon ook goed genieten. Juli en augustus zijn de warmste maanden, en de vochtigheid is hoog. Een wasje buiten drogen is niet te doen. De overige maanden zijn de beste maanden om een vakantie te vieren. Zeg je Florida, dan zeg je Disney, MGM, Universal en Seaworld. De moeite waard maar het is even sparen geblazen want de gemiddelde entree ligt rond de $ 120. pp.
Het leven in het algemeen is relaxed. Het ultieme vakantiegevoel dus. De zee aan de oostkant (Atlantische Oceaan) is warm door de warme golfstroom, aan de westkant (Golf van Mexico) door de Caraïbische invloeden.
Het is een feest om door de Everglades to rijden. Veel vogels en schildpadden zijn er te zien en op een airboat vlieg je over de swamps en zie je met enige regelmaat een kayman of krokodil zwemmen. Het is een feestje om Florida te bezoeken als vakantiebestemming!

9,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
10 Natuur
9 Interessant
10 Stranden

Pluspunten Florida

  • bijzonder vriendelijke mensen
  • fijne outlet shopping malls
  • altijd lekker weer
  • groen groener groenst

Minpunten Florida

  • orkaan gevoelig gebied
Ultieme tip: Laat de parken voor wat het is. Bezoek Silversprings (natuurschoon) of San Augustin (cultuur) en zie de ware aard van Florida!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Reizen Florida

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors