5 redenen waarom jij wil overwinteren in Florida

5 redenen waarom jij wil overwinteren in Florida

door Yldau Otter

De zomer is ondertussen alweer bijna voorbij en het wordt weer langzaam kouder in ons kikkerlandje. Moet jij er niet aan denken om deze winter in Nederland te blijven? Met meer dan driehonderd dagen zon, is Florida de ideale bestemming om te overwinteren en aan de kou van Nederland te ontsnappen!

Nog niet helemaal overtuigd? Wij geven jou vijf redenen waarom jij deze winter op vakantie naar Florida wil.  

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 258 reizen naar Amerika

1. Het klimaat

Florida wordt niet voor niets de ‘Sunshine State’ genoemd. In deze staat met een subtropisch klimaat schijnt de zon bijna het hele jaar door.

Als je niet van de extreme tropische warmte houdt, dan is onze winter de beste reistijd voor Florida. Met aangename temperaturen tussen de 17 en 25 graden, is dit de perfecte plek om te overwinteren. Daarnaast regent en onweert het er dan maar weinig. De meeste kans op lekker weer heb je wanneer je naar het zuiden van de staat reist, bijvoorbeeld naar Miami.

2. Themaparken

Droom jij er altijd al van om Walt Disney World of Universal Studios te bezoeken? Dan moet je naar de stad Orlando!

De beste tijd om de themaparken te bezoeken is de winter. Niet alleen vanwege de aangename temperaturen, de themaparken worden tijdens de feestdagen prachtig aangekleed! Zo wordt Walt Disney World tijdens kerst bijvoorbeeld omgetoverd tot een magisch sprookje.

3.  Zon, zee en strand

Helderblauw water, witte stranden, wuivende palmbomen en een lekkere zeetemperatuur. Dat wil je toch het hele jaar door?

Veel toeristen komen naar Naples om te overwinteren. In de winter is het hier in tegenstelling tot de zomer vaak droog. Daarnaast kent dit kustplekje warme temperaturen en een aangenaam klimaat. In Naples vind je de ultieme strandsetting en een gezellige winkelstraat.

4. Het beste bezoek aan Florida Keys

De beroemde Overseas Highway brengt je tijdens een rondreis door Amerika over de turquoise zee naar de Florida Keys. In totaal worden veertig eilandjes aan elkaar gekoppeld door middel van 42 bruggen.

De beste tijd om de Florida Keys te bezoeken is tussen november en april. Bang zijn op koud weer is niet nodig, maar op de tropische stormen en orkanen die geregeld langskomen in de zomermaanden zit niemand te wachten. En al helemaal niet wanneer je over een lange brug over de zee rijdt.

5.  Lekker actief

De wintermaanden zijn niet tropisch warm en zijn daarmee geschikter om lekker actief bezig te zijn. Ga bijvoorbeeld paddleboarden door de mangroves bij Sarasota aan de Golfkust van Florida. Of ga kajakken in de wetlands van het Everglades National Park.

Hebben we je geïnspireerd? Bekijk hier de rondreizen naar Florida.

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors